Chockförlust och nytt klubbrekord

I söndags var det dags för dubbelmöte i Falköping mot elitseriens båda gymnasielag på herr- och damsidan. Matcherna blev de enda för SVKs elitlag efter beskedet att lördagens dubbelmöte mot Hylte-Halmstad skjutits fram, då båda motståndarlagen hade påvisad covid-19 i truppen.

Först ut var damlaget, som efter GP-spel och en långvarig topp-4 placering i tabellen stod som klara förhandsfavoriter. Kanske var det en gnutta underskattning, eller en osäkerhet efter senaste tunga förlusten mot Lunds VK helgen innan som satte käppar i hjulet för SVK. Man blev onekligen tagna på sängen minst sagt efter förlust i matchens första set med 16-25. I andra set spelade man upp sig och vinner komfortabelt med 25-14 och känslan då var att man hittat spelet och kommer ta hem vinsten. Men gymnasietjejerna fortsatte att sätta emot och efter att ha säkrat en poäng i och med vinsten i tredje set med 21-25 så gick man in med ett bra självförtroende i fjärde set. Det som kom att bli det avgörande setet slutar tight och tungt med förlust 24-26 och damerna får inte med sig en enda poäng ifrån helgen. Passare i damlaget, Fanny Andersson, beskriver matchen ur sin synvinkel:

– Vi kommer inte upp i vår nivå idag, gör för mycket misstag och är inte tillräckligt aggressiva i de pressade lägena. RIG spelar på en bra nivå och även om vi sliter bra i försvar så lyckas vi tyvärr inte riktigt stoppa deras anfall. Men det är bara att komma tillbaka till hallen och träna bra under nästa vecka så att vi kan komma taggade till den viktiga matchen mot Gislaved nästa lördag!

En positiv ljusglimt från matchen var att rutinerade Isabelle Falck nådde en ny milstolpe i karriären, nämligen 1500 elitseriepoäng och 150 elitseriematcher!
Vi gratulerar ”Bella” och ser fram emot många fler pinnar i den vinröda tröjan!

Matchstatistik
Resultat: RIG Falköping – Sollentuna VK 1-3
Setsiffror: (25/16, 14/25, 25/21, 25/23)
Matchens lirare i SVK: Christina Adamopoulou!

TOPP 3 POÄNGPLOCKARE I SVK
#19 Christina Adamopoulou, 22
#16 Isabelle Falck, 10
#5 Fanny Andersson, 8

Sedan var det dags för vårt serieledande herrlag, som ännu inte besegrats i årets elitserie och som stormar mot grundseriesegern. I denna match visade SVK klart och tydligt att gammal är äldst och visade ingen nåd mot de tappert kämpande RIG-pojkarna, matchen vanns komfortabelt med 3-0 och den historiska sextonde raka vinsten var därmed ett faktum. Det är nämligen ett nytt klubbrekord i modern tid räknat i antal vinster i rad i grundserien! Det tidigare klubbrekordet, räknat sedan millennieskiftet, sattes av SVKs herrar säsongen 2010/2011 då man vann 15 raka matcher efter att ha förlorat mot just RIG Falköping i säsongens tredje omgång. Man avslutade sedan även säsongen med ett SM-silver efter förlust med 1-3 i finalserien mot Falkenberg. Sollentunas herrlag 2020/2021 besitter nu alltså två pågående klubbrekord, då man både är obesegrade efter 16 omgångar och som nämnt ovan har sexton raka vinster i grundserien! Man är även nu endast fyra matcher ifrån att gå obesegrade genom hela grundserien!

En rolig notering från matchen mot RIG var även att nyss fyllda nittonårige SVK-fostrade Kai Wendler storspelade och fick välförtjänt motta karriärens första ”matchens lirare-pris” i elitserien, stort grattis igen Kai!

Matchstatistik
Resultat: RIG Falköping – Sollentuna VK 0-3
Setsiffror: (20/25, 16/25, 17/25)
Matchens lirare i SVK: Kai Wendler!

TOPP POÄNGPLOCKARE I SVK
#8 Peter Blomgren, 13
#15 Staffan Blomgren, 8
#12 Joar Jämtsved Millberg, 8
#14 Kai Wendler, 8
#16 Vladan Ceremidzic, 8

Näst på agendan för våra elitlag var hemmamatcher nu på lördag då Habo och formstarka Gislaved skulle komma på besök men pga sjukdom i Gislaved blir det endast Habo som kommer, vi ses då!