AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Kommentar till artikeln i lördagens Hallands Nyheter med Falkenbergs VBK:s tränare

Uppdatering 2021-03-17: Falkenberg VBKs styrelse har idag publicerat en ursäkt på sin hemsida.
Sollentuna VK uppskattar ursäkten och ser nu fram emot spännande matcher i helgen.
Länk till Falkenbergs ursäkt: https://www.svenskalag.se/fvbk/nyheter/1608164/kommentar-till-artikel-i-lordagens-hn

 

Kommentar till artikeln i lördagens Hallands Nyheter med Falkenbergs VBK:s tränare P A Sääfs grava anklagelser mot Sollentuna VK

Falkenbergs VBK har (via sin tränare) gått ut med osanna påståenden och anklagelser mot Sollentuna VK i lördagens artikel i Hallands Nyheter. Vi vill vi här därför delge följande.

1. Anklagelsen om att Sollentuna VK medvetet skulle ha fört vidare Covidsmitta till motståndarlag genom att ej följa regelverket:

  • Sollentuna VK har hanterat sjukdomsfall och karantäntider helt enligt regelverket. Vi har redovisat alla åtgärder enligt Svenska Volleybollförbundets riktlinjer.
  • Sääfs påstående att: “Vi fick tre spelare sjuka dagen efter matchen mot Sollentuna”, innebär att matchen mot Sollentuna VK inte kan vara smittkällan med tanke på att inkubationstiden för Covid är 2 – 14 dagar.
  • Enligt Folkhälsomyndigheten framgår att smittspridningen i Falkenbergs kommun just nu är den 4:e högsta i hela Sverige.

2. Påståendet att Falkenberg VBK velat flytta söndagens match under en längre tid:

  • Tisdags 9/3 fick Sollentuna VK en inbjudan av Falkenberg VBK att komma till matchen söndag 14/3.
  • Onsdag 10/3 får vi sen, via Svenska Volleybollförbundet, veta att Falkenberg VBK vill flytta matchen p g a ökad smittspridning i sitt lag.
  • Vid mötet torsdag 11/3 beslutades nya matchdagar enligt Svenska Volleybollförbundets förslag;
    • match nr 1 spelas i Falkenberg den lördag 20/3
    • o match nr 2 spelas i Sollentuna söndag 21/3

Vi är övertygade om att alla klubbar i landet gör sitt bästa för att förhindra och stoppa smittspridning. Detta gäller såväl vår egen idrott, volleyboll, som all annan elitidrott. Att en elitserieklubb grundlöst insinuerar och anklagar andra klubbar på detta sätt tycker vi är både oetiskt och oansvarigt. Ett sådant beteende riskerar bara att skada sportens utveckling i landet.

Sollentuna VK förväntar sig att Falkenberg VBK snarast offentligt ber om ursäkt för dessa osanna påståenden – så att vi alla istället kan lägga energin på det sportsliga i Slutspelet.

Sollentuna VK ser fram mot att möta Falkenberg VBK på volleybollplan i de matcher vi kommit överens om.

Styrelsen
Sollentuna Volley