Tack Oskar!

Foto: Robert Boman

 Inför säsongen 2019/2020 presenterades Oskar Muurinen som ny tränare för Sollentunas herrlag, efter att Lauri Hakala tackat för sig efter två år på sin post. Förväntningarna var höga på tjugoåttaåringen, med meriter som bland annat ett guld i Finska Cupen och över 50 juniorlandskamper som spelare för Finland.

Oskars lag gjorde succé från start och man började ana att något stort var på gång. Efter halva säsongen var det dags för Grand Prix 2020, där man skrällde och lyckades gå genom hela turneringen utan setförlust och tog därmed hem klubbens första GP-titel sedan 1998! Säsongen 2019/2020 avslutades med att man vann grundserien, men något slutspel blev det tyvärr inte på grund av pandemin.

Säsongen 2020/2021 går till historien som den mest framgångsrika för SVK sedan SM-silvret 2011. Man lyckades återigen kvalificera sig för GP-finalen men fick nöja sig med silver efter en tight femsetare mot Hylte-Halmstad. Oskars mannar gick obesegrat genom hela grundserien med ett matchfacit på 20-0, vilket inte har hänt tidigare i modern tid i klubbens historia. Laget vann i år även grundserien för andra året i rad och tog klubbens första SM-medalj på 10 år, när man tog hem bronset i slutet av april.

Efter två framgångsrika säsonger som huvudtränare för herrlaget väljer nu Oskar att återvända hem till Finland igen. Vi alla inom Sollentuna Volley är oerhört tacksamma för allt som Oskar har gjort för klubben och vi hoppas verkligen att vi ses snart igen!

Oskar beskriver tiden i SVK med sina egna ord:
Under dessa två åren i Sollentuna så har jag lärt mig oerhört mycket som både spelare och tränare. Det har varit väldigt givande att arbeta med motiverade spelare och ett spelkoncept som jag verkligen gillar och brinner för. Jag är också väldigt tacksam över att ha fått möjlighet att samarbeta med Anders Kristiansson under de två åren, något som gett laget och vårt spel, men också mig som tränare mycket. Ett stort tack!

Under dessa två åren har jag fått träffa väldigt fina människor och fått vara en del av volleybollfamiljen i Sollentuna – det är en fin klubb med varma människor omkring den.
Jag vill speciellt tacka Christer, Ulla och Mikael för den insats som ni stod för i år när det gäller herrlaget! Jag vill också tacka klubben, klubbledningen, styrelsen och alla er kring laget och klubben som hjälpt och stött oss under säsongen! Till sist vill jag tacka mina spelare. Jag är oerhört stolt över varje spelare/viking i mitt lag och är tacksam för att ha fått arbeta med er. Engagemanget, lojaliteten, brödraskapet och det hårda arbetet som ni alla visade satte grunden för processen. En process som gav oss fina resultat de senaste åren och som sett till att vi alla utvecklats. Jag vet att denna process och utveckling kommer att fortsätta och att Sollentuna VK kommer att nå framgångar också i framtiden.

Ett varmt tack till er alla i Sollentuna VK

Tack för dessa två åren, Oskar Muurinen!