AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Välkommen till SVK, Nora Andersson!

Foto: Robert Boman

Lagbygget för Sollentunas damer inför säsongen 2021/2022 fortsätter och vi kan nu stolt presentera årets första nyförvärv, och det är ingen mindre än den trefaldiga Svenska mästaren Nora Andersson! Nora kommer ursprungligen från Örkelljunga VK, som är hennes moderklubb men har spelat majoriteten av sin karriär i Engelholms VS. Efter tre år på RIG i Falköping skrev Nora på för EVS elitlag hösten 2017 och har sedan dess varit med och vunnit hela tre SM-guld på sina fyra säsonger i Skåne.

Vi är otroligt glada över att Nora nu väljer att påbörja ett nytt kapitel i sin karriär här hos oss i Sollentuna VK och ser förväntansfullt fram emot att få ha med henne i laget. Extra roligt är det även att hon nu får spela tillsammans med sin storasyster Fanny Andersson, som har förlängt sitt kontrakt med elitlaget till 2023.

Noras egna ord om övergången till SVK:

Jag är väldigt taggad inför att spela med Sollentuna nästa säsong!
Jag valde just Sollentuna då de har visat en enorm utveckling de senaste säsongerna. Jag ser även fram emot att få vara en del av den fortsatta utvecklingen i laget och deras ambition att klättra ytterligare placeringar i tabellen. Såklart ser jag också fram emot att äntligen få stå på samma sida av nätet som min syster igen.

Mina förväntningar på nästa säsong är att vi håller oss i toppen av tabellen med ett bra spel och en bra lagsammanhållning. Jag hoppas att kunna bidra med mycket energi och tidigare erfarenheter för att hjälpa laget att nå dit. Under säsongen vill jag också utveckla mitt eget spel genom att bli en ännu mer stabil spelare, våga ta plats och få mer erfarenhet.

Sportchef Lotta Jämtsved om årets första värvning:

Vi är både stolta och glada över att ha lyckats knyta till oss Nora, som är en säker kantspelare och ett fint tillskott för laget. Vi kom överens väldigt lätt då Nora var rak och tydlig med att det var hit hon ville komma, efter att hon gått ut med att hon lämnar EVS efter fyra säsonger och tre SM-guld i bagaget. Vi ser förväntansfullt fram emot nästa säsong när systrarna Andersson för första gången på länge kommer stå på samma planhalva igen och nu även för första gången i SVK-tröjor!