AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tre SVK-are med i Damlandslagets EM-trupp!

Under gårdagen presenterade damlandslagets förbundskapten Ettore Guidetti den officiella truppen som ska få representera Sverige i det första EM-slutspelet på 38 år! Turneringen avgörs mellan 18 augusti – 4 september och Sverige kommer att spela sitt gruppspel i Rumänien. I landslagstruppen finner vi hela tre stycken SVK-representanter.

I spelartruppen hittar vi systrarna Gabriella och Diana Lundvall, som båda är fostrade i Sollentuna VK sedan barnsben. Som assisterande coach till Ettore Guidetti finner vi även Sollentunas damlagstränare, Alberto Chaparro, som varit högt delaktig i lagets framgångar under våren, när man skrev historia genom att kvala in till mästerskapet.

Coach Ettore Guidettis egna ord om damlandslagets EM-trupp:
– Vi har plockat ut vad vi tycker är de 14 bästa spelarna Sverige kan ställa på banan. Enligt oss är det här de bästa spelarna Sverige nånsin haft.

Intervju med Sollentunas och damlandslagets libero, Gabriella Lundvall, inför EM:
– Det ska bli otroligt roligt att få ta del av den här upplevelsen! Att intresset för volleyboll i Sverige har ökat under våren har man känt av och det är superkul med all uppmärksamhet som sporten har fått efter vårt avancemang till EM!
– Nu är det en dryg vecka kvar tills mästerskapet börjar och alla är taggade till tusen! Att även få dela detta med min syster Diana är såklart väldigt speciellt, och jag kan inte vara annat än glad och tacksam över att få den möjligheten!
– Att vi tog oss till EM var en stor prestation i sig och som lägst rankade lag har vi egentligen ingen press på oss att vinna några matcher, men vi slog exempelvis Ukraina senast i kvalet så dem vet vi definitivt att vi kan slå. Sedan har vi såklart stora volleybollnationer i Turkiet (som precis spelat OS) och Nederländerna som blir tuffa, men jag tror absolut inte att våra chanser för avancemang är omöjliga!

Sveriges EM-äventyr inleds torsdag 19 augusti klockan 15:00 svensk tid mot Finland i Cluj-Napoca, Rumänien
Följ damlandslagets resa genom EM via Svensk volleyboll &  @swevolleywnt på instagram!

#Sollentunavolley #SVKElit #EuroVolleyW