AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Come back Draget

Många har undrat var Draget har varit. Som bekant avslutades säsongen 20/21 i förtid. Draget ledde då serien obesegrade. Detta gick inte bemärkt förbi. Ja, i den stora volleybollvärlden alltså. Erbjudandena haglade in – Las Vegas, Macao, Stöcke, Kapstaden, Rio de Janeiro… Så Draget har under 1,5 år turnerat runt i världen och spridit volleyglädje, bedårat och förbluffat människor med volleyboll-godis med bländande teknik och fysik. Inte minst Johan Franssons väldiga lekamen har väckt förundran, särskilt hos Bantufolket i Guinea Bissau.

Men att ligga på vägarna i en evig road show har sitt pris. Ideliga framträdande inför storpublik kväll efter kväll kostar på. Och det är lätt att ta den enkla vägen när det ska varvas ner efter ett gig… Med andra ord var det ett ganska slitet gäng som återvände till Sverige för att ta sig an division 1 Norra Herrar efter att rättmätigt flyttats upp i serierna. Planen var, och är, att snabbt marschera igenom div. 1 och kvala till Elitserien redan innevarande säsong.

Lördagens match mot Södertelge B var ett steg på vägen. Men åren på vägarna hade tagit ut sin rätt. Det var de yngsta i truppen, Johan Silhammer och Sebastian Thylander, och den äldsta, Klas Elm, som bäst verkat klara livet i rampljuset och all glamour. Av dom åldersmässigt i mitten kom endast 5 spelare till start och då var två skadade redan från början.

Södertelge ställde som vanligt ett ungt friskt lag på banan. En fenomenal passare (A-laget?) och några vassa spikers. Coach Lasse Boström hade skolat gossarna väl och de både spelade och uppträdde bra. Dragets gistna knän och axlar kom dock i gång hyfsat omgående och de ärrade stjärnorna kunde matcha ungtupparna redan från start. Bra blockspel, bland annat med tre vinnande block i rad från Elm, och La dolce Massimiliano som var vass på kanten. Södertelge verkade tagna och setet kunde bärgas 25-21.
I andra set testade Draget om Sebbe klarat omställningen från stjärnlivet, men redan efter halva setet insåg han att det blir att gå tillbaka till rehab! Även Fredrik Michelin var sargad och fick utgå. Setet rann iväg till Södertelge 12-25.

6 spelare kvar till tredje set, så inga fler fick gå sönder nu. Spelet var dock fortfarande ganska svajigt och det gick inte riktigt att känna igen Draget. Även detta set förlorades efter att Södertelge framför allt servat betydligt bättre. 16-25.
I fjärde set var dock energin tillbaka och Draget visade prov på vad som fört dom till fortune and fame. Fredrik Haglund och Silen firade triumfer och Göran Lindgren levererade delikatesser. Och med Fransson på humör dundrades setet hem med 25-23. Säsongens första seriepoäng säkrad.

Avgörandets tid var kommen. Nu skulle publikmassorna bländas. Men de som verkade bländade av starka strålkastare var Dragets servare. 4 missar i rad! Om det var Dragonerna som försökte stila och essa direkt eller om det var åren på vägarna som till slut tog sin tribut är oklart. Men att ge bort så många poäng i det korta avgörande setet blev för mycket även för Draget. Det kortaste strået drogs och förlust med minsta möjliga marginal. 13-15.

But Draget will come back!