Tre raka i Örkelljunga

Tre härliga poäng efter tre raka nere i Örkelljunga!
Lucas Nordström berättar om matchen:

Efter en bekvämlig resa via tåg dök herrarna upp i ett soligt Örkelljunga. Första set började ganska jämnt och det var bara efter 10 då vi faktiskt kunde plocka oss en ledning på några få poäng. Men sen var Örkelljunga hack i häl, men efter några misstag och oturliga anfall så kunde vi ändå plocka hem första setet 25-22.

Andra set fortsatte på ungefärligen samma sätt. En liten ledning kunde tas och framförallt pga flera misstag hos motståndarna och väldigt snålt och smart spel av oss kan vi plocka hem även andra set, även det med 25-22.

Efter 10-minuters pausen efter andra set såg matchen helt annorlunda ut, Lucas fortsätter:

Tredje set började däremot helt katastrofdåligt för oss; halvdant defencespel, ett ess här, två servemiss i rad och så helt plötsligt ligger vi under med 8 poäng (3-11). Coach Saulius tar vår andra timeout och säger några hjälpande och bra ord: You have nothing to loose, just dare to score.”
Då började vi sakta men säkert ta ikapp: bättre försvarsspel, riktigt bra block av Svante och Joar och en och annan poäng av vår maskin Molin resulterade att vi vid 34 spelade bollar är lika.
Därefter verkade det som att Örkelljunga tagit slut, vi kunde lite mer bekvämt plocka poäng på både kanterna och i mitten och deras anfall var helt plötsligt försvarbara igen.

Avslutningsvis vill jag ge eloge till Svante Fridström som gör en riktigt bra match, såväl som Kalle Blomstedt som gör väldigt många bra grejer de första två seten.

Slutresultat: Örkelljunga – Sollentuna 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)

Matchens lirare i SVK: Jakob Molin