AKTUELLT

BigStep 2024

webmaster

BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

Draget SVKs bästa herrlag?

I helgen var det full rulle i Satelliten för Sollentuna VK. Matchen som nog tilldrog sig mest uppmärksamhet var derbyt i division 1 Norra Herrar. De mogna spelarna i Draget mot det lite mer ungdomligt inriktade SVK B.

En viktig match för bägge lagen som behöver varje poäng i serien för att inte riskera att hamna under något streck när säsongen summeras.

B-laget såg starka ut under uppvärmning och insmashning. Grabbarna hoppar högt och slår hårt. Draget var mer intresserade av de sista stenarna i den pågående OS-finalen i curling. Som tur var satt Lag Edins sista sten innan insmashningen var klar, så att fokus kunde riktas mot den egna matchen.

Draget kom till spel med en något begränsad trupp. Endast en passare i from av Sebbe, som dessutom fick spela tejpad med skadad hälsena och en nyss covidsjuk Wreber. Martin lirade med hårdtejpad tumme vilket omöjliggjorde fingerslag (bara där vann vi några poäng). Elm började på bänken beredd att hoppa när/om Sebbe tvingas avbryta (vilket tyvärr hänt flera gånger under säsongen), men det visade sig vara ett dåligt beslut då han blev kvar där hela matchen.

Det blev en välspelad och rolig match. Ungdomarna var bra och räddade mycket och har några riktigt vassa avslutare. Men Draget är inte så lätta att tas med. Tro det eller ej, men farbröderna kan fortfarande utvecklas och räddar numer en hel del i försvaret.

I första set var Draget som vanligt lite sega, men i andra spelade dragonerna riktigt bra. Två ganska säkra set. I tredje bevisades tyvärr att gamla vanor och traditioner sitter djupt. Det klassiska Draget-dippet medförde inte bara att setet förlorades, utan också att medgångslirarna i B-laget fick ny energi. Fjärde set skulle bli avgörande. Det gällde att snabbt få humöret att sjunka hos ungdomarna. Efter riktigt bra spel från bägge lagen och efter några riktigt långa och svettiga bollar kunde ändå Draget knyta ihop säcken denna gång. 3-1 och tre sköna seriepoäng. Med fem matcher kvar är det fyra poäng upp till säker mark.

Frågan är om Draget efter denna derbyvinst borde koras till klubbens bästa lag? Ryktet säger att A-laget inte vågar ställa upp i ett klubbmästerskap efter säsongen. Ett KM med lämplig hcp-utjämning beroende på serietillhörighet… 😉

Håkan Wendlers bilder från matchen finns på SVK Facebook