AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspelet närmar sig

Grundseriens sista ordinarie helg är över och trots att två resp fyra matcher återstår i damserien och herrserien är båda våra lag klara för kvartsfinal och den första av fem matcher spelas på hemmaplan i Arena Satelliten lördagen den 12e mars. Men motståndet är inte bestämt ännu.

Slutspelet börjar helgen den 12/13e mars, en vecka senare än planerat med anledning av att några matcher i grundserien sköts upp pga corona. De tre högst placerade lagen väljer kvartsfinalmotståndare enligt:

  • 1an väljer mellan 7an och 8an
  • 2an väljer mellan 6an och den som blev kvar av 7-8
  • 3an väljer mellan 5an och den som blev kvar av 6-8
  • 4an får den som inte blivit vald av 5-8

Valen kommer ske nästa helg (5/6 mars) så fort sista matchen i serien är klar. Det är redan nu klart att både damerna och herrarna hamnar på 6e plats med god marginal neråt och på herrsidan var det så jämt att man kunde lika gärna slutat 3a.
En 6e plats innebär att vi inte får välja motståndare och det enda som är klart i skrivande stund är att varken damerna eller herrarna kommer möta tabellettan Hylte/Halmstad. För damerna blir det någon av Örebro, Engelholm eller Linköping medan herrarna kan vänta Falkenberg, Floby eller Habo.

När kvartsfinalslagen är satta spelas slutspelet enligt nedan.

Hoppas vi ses i Satelliten för kvartsfinal #1 av 5 !