AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget segrar på Söder

Medborgarplatsen 27 februari 1902
(läses som om man hörde Sven Jerring på radio – googla)

Vilken härlig dag för idrott och samkväm. Ner från Söders höjder ringlade köerna långa och på Medborgarplatsen var det en munter stämning. De svenska fanorna smattrade i vinden och se där, kan inte kung Oscar ll skönjas i folkhopen. Även prinsarna Gustaf, Oscar, Carl och Eugen som följt med pappa kungen.

Och vad är det då för atletiska lekar som stod på denna dag? Var det militär femkamp? Bandy eller skridskoåkning? Nej, en kamp i volleybollens nästa högsta serie är det som skulle avnjutas i nyrenoverade Forsgrenska idrottshallen.

På ena sidan stod det framgångsrika A-laget från Södermalm. För dagen klädda i skojiga brandgula tröjor. På andra sidan nät det oerhört populära laget från hufvudstadens norra förorter, Draget från Sollentuna. De var klädda i sobert grönt och vitt.

Själva kampen i Forsgrenska var lika spännande som välspelad. I de två första set spelade en skojig filur som hade frisyr som en flicka men var gammal som Metusalem själv. Annars utmärkte sig den ganska unge herr Haglund med sitt enastående block-spel. Ingenting kunde passera hans reptilsnabba och distinkta block. Spelet böljade fram och tillbaka och publiken tjöt av förtjusning och spänning.

Att volleyboll är en tuff sport trots avsaknad av kroppslig kontakt blev tydligt. Det verkade som Dragets samtliga spelare i slutet av matchen uppträdde tejpade som vore Egyptens mumier på besök. Gamla skador på Rydh, Thylander och Lindgren. Och nya fina skador under matchen på Elm och den faktiskt unge herr Silhammer fick tejprullarna att flyga som konfetti i hallen.

Två lika i set och matchen skulle avgöras. Publiken stod upp på läktaren, tjoade och viftade med flaggor och kungligheterna syntes inte längre till. Den inte så unge herr Wreber hade en fin serve-svit och den hetlevrade italienaren Massimiliano fick in några fina proppar på söders stolthet. I övrigt briljerade herrar Silhammer och Thylander med såväl anfall som försvar. Under en boll smashade Silhammer stenhårt fyra gånger men bolluslingen kom hela tiden tillbaka innan poängen slutligen kunde bärgas.

Till slut stod Draget som segrare och till och med de patriotiska åskådarna från Söder på läktaren tvingades erkänna att bästa laget vann. Lyckan var stor i Draget, men gladast var nog gamle herr Rydhs som för första gången på 35 år såg sin son spela en match. Segerlunchen intogs sedan på nyöppnade restaurang Kvarnen.