AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damernas säsong 2021/22

Sollentunas Elitdamer slutade på en 6e plats i grundserien, tvåan Örebro valde SVK som kvartsfinalmotståndare, och tyvärr var det Örbro som drog längsta strået och säkrade en semifinalplats.

Kvartfinalserien slutade 0-3 i matcher (1-3, 0-3, 0-3)

Så här säger Fanny Andersson om kvartsfinalerna:

Vi visste på förhand att Örebro skulle bli tuffa och att vi skulle behöva spela på vår högsta nivå för att kunna rubba dem i tre matcher. Vi visste också att pressen låg på Örebro och att vi kunde fokusera på att spela ett avslappnat spel med mycket energi och kämparglöd. Det tycker jag att vi gjorde genom hela kvartsfinalserien, matcherna blev svängiga men vi visade att vi är ett jobbigt lag att möta. Örebro fick många gånger slita för sina poäng tack vare våra tuffa servar och grymma försvarsspel.

Headcoach Alberto Chaparro lägger till:

Now when a couple of days have passed since our last game I had time to see the big picture of the season, my 1st thought is how proud I am of this team, this was not a easy season, never is, but this year the team had to deal with a lot of issues and in retrospective maybe some could have been avoided. But even with all of this ups and downs for non-sport related reasons I think the team had a good spirit and fought until the last game of the season, unfortunately sometimes it is not enough but we have to feel proud that we made the effort to do our best we could. Now is time to continue the analysis of the season and keep looking forward for the next challenges we have ahead!

Fanny avslutar:

Jo, det har varit en väldigt svajig säsong med många olika skador och sjukdomar som gjort att vårt spel inte har varit så stabilt som vi önskat. Men trots de förutsättningarna har laget aldrig gett upp utan alltid gett 100%. Det ser jag som en styrka och vi har kunnat hjälpas åt och kämpa tillsammans under hela säsongen, det har gjort oss starkare som lag.
Det har varit kul att se våra nya och unga spelare som trots mindre erfarenhet och ingen rutin i Elitserien har bidragit till laget, de har tagit stora kliv framåt och utvecklats enormt under säsongens gång. Våra lite äldre och mer rutinerade har hjälpt de yngre att komma in i elitseriespelet samtidigt som de, både på och utanför planen, har bidragit med mycket för lagets framgångar. Det har varit teamwork hela vägen!

Även om säsongen är över nu så tycker jag att vi ska vara stolta över våra prestationer under året och ta med oss det in i nästa säsong. Det är bara att jobba vidare och komma tillbaka starkare!

 

Foto: HTW Foto