AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Brons och fjärdeplats i USM

I helgen avgjordes Ungdoms-SM, “U18-SM”, i Jönköping. Sollentuna var på plats med hela 8 lag! Ett lag i vardera av SM-klasserna och sedan ytterligare 2 killlag och 4 tjejlag i de öppna klasserna.
Allra bäst gick det för SM-killarna som tog hem bronset och två spelare till All Star Team och SM-tjejerna som slutade på en hedrande fjärde plats!

Värt att notera är att i SM-klassen var SVK enda klubben med lag i semi på både tjej- och killsidan, något som vi naturligtvis är extra glada för, det betydde dessutom att både killar och tjerjer var klara för Ungsdomens Grad Prix (UGP) 2023 redan på lördagskvällen.

SM-killarna leddes av ett coachteam bestående av Joonas Huhtakangas och Svante Fridström, de berättar:

Vi tar med oss en trupp av 11 pigga och taggade spelare till Jönköping som gör en stark insats i princip alla matcher i gruppspelet och tar oss komfortabelt igenom som obesegrad gruppetta.
Därefter ställdes vi mot Stöcke i kvartsfinalen där vi gör en match med inspirerande anfallsspel och där vi utnyttjade vårt centerspel väldigt effektivt. Vi hade också tuffa servar vilket ledde till att det blev lätt att försvara.

Vinsten i kvarten på lördagskvällen gör att man är klar för semi på söndagen, ett derby mot Södertelge väntade! Det blev en raflande match där Södertelge till slut drog det längsta strået i tredje set där de vann med minsta möjliga marginal (26-28, 25-19, 15-17).

Svante och Joonas fortsätter:

Vi återhämtar oss raskt och gör en stabil match och vinner 2-0 över Floby i bronsmatchen. (25-16, 26-24)
Även fast resultatet gav mersmak är vi väldigt glada med bronsmedaljen och vår presentation genom hela turneringen. Dessutom säkrade vi UGP-plats där vi också siktar på ännu en stark kraftinsats. 

Stort grattis!

Extra stort grattis till Christian och Pontus som kom med i All Star team!

 

SM-tjejernas lag bestod slutligen av 13 spelare, vi saknade några skadade kompisar som stannade hemma. 11 spelare födda 2005, två 2006. Av dessa var det en spelare med elitserieeefarenhet, två från NIU och inga RIG spelare.

Magnus Ekqvist berättar:

Lottningen/rankingen ger att vi hamnar i dödens grupp:
– Engelholm som alltid är bra, dessutom förstärkt med superspelare från Ukraina.
– Gislaved med 5 elitseriespelare i truppen och demoncoachen PA Sääf
– Norrlands stolthet Norsjö som oftast hamnar på pallplaceringen i Ungdoms SM sammanhang.

Coachteamet med Kai Wendler, Magnus Ekqvist och Linnea Arndorw tog sig dock an uppdraget med tillförsikt.

Gruppspelet gick väldigt bra. Norsjö (25-11, 25-20) och Gislaved (25-12, 25-22) blir klara segrar till Sollet.
Gruppfinalen blir mot Engelholm där EVS vinner (18-25, 22-25). Men laget klarade dödens grupp och är vidare till kvartsfinal!

Kvartsfinalen blir ett derby mot Solna, Magnus fortsätter:
Vi spelar stabilt och ett för dagen stark Sollet (som vanligt) vinner med två noll (25-21, 26-24). Mot semifinal!

Semifinal blir ännu ett derby, nu mot Vallentuna som är förhandsfavoriter att ta hem guldet. Första set tar Vallentuna komfortablelt (15-25). I andra set bjuder SVK-tjejerna upp till fight men förlorar tyvärr tillslut med 23-25.

I match om tredjepris mot Ljungby. Ljungby tar första set komfortabelt (15-25). Andra set blir tight och efter en grym vändning av Sollet står det 22-22. Men Ljungby drar längsta stråt och vinner med 25-23.

Magnus avslutar:
Trots en fjärdeplats är vi nöjda med vad vi lyckats med. Vi säkrade en GP plats! Jämfört med många duktiga lag står vi oss starka och lyckas genomföra turneringen som ett lag!

 

I Öppna klasserna var det hela 39 anmälda lag, av vilka SVK hade 6, dessa bestod mestadels av yngre spelare som var där för att se och lära, men som också längtade efter en turnering till.

Fredrik Anheim, tränare för Flickor 07, säger:
F07 deltog med tre lag i den öppna klassen. Väldigt bra spel – alla lagen gick till A- slutspel (slutade 6:a, 8:a och 12:a). Lärorikt med tuffa matcher mot lite äldre tjejer.

Herrar-D (P05-08) hade två lag i öppna klassen som slutade femma och sjua.
Tränare Peter Blomgren konstaterar: Det gick bra!

SM-klassen
Killarna: Brons
Tjejerna: 4a

Fullständiga resultat här

Öppna klassen

Tjejer
Sollentuna VK 3: 6a
Sollentuna VK 2: 8a
Sollentuna VK 4: 12a
Sollentuna VK E: 15e

Killar
Sollentuna VK Öst: 5a
Sollentuna VK Syd: 7a

Fullständiga resultat här

Stort grattis till alla och tack till alla engagerade som gjorde det möjligt för våra ungdomar att åka!