AKTUELLT

BigStep 2024

webmaster

BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

SM-Silver för Juniorherrarna!

Sollentunas herrar tar silver i Junior-SM! Dessutom tar tjejerna i Öppnaklassen hem guldet där!

Junior-SM avgjordes i helgen i Södertälje, tävlingen är öppen för spelare födda 2003 (U20) eller yngre. I vintras gick det pga pandemin inte att hålla de vanliga kvalen så det blev en betydligt större turnering än vanligt, hela 31 damlag och 18 herrlag!

Juniorherrarna

Herrlaget leddes av Staffan och Peter Blomgren samt Hjalmar Stjernberg. Spelarna kom från elitlaget, B/C-laget och RIG.
Killarna vinner sin grupp mot Karlstad och Västerås utan att tappa ett set trots att coacherna spelar runt i truppen. Som gruppsegrare gick man direkt till kvartsfinal senare samma kväll.

I kvarten mötte man Falköping som man besegrar i två raka. Falköping pressar Sollenuna ordentligt i andra set men killarna reder ut det (29-27).

På söndag förmiddag var det dags för derby mot Södertelge i semin. Det blir en tät match men Sollentuna visar att de är det starkare laget och vinner även denna match i två raka (25-20, 25-22)

Finalen blir en repris av JSM 2021 där Habo tar hem guldet med 3-0 (finalerna spelas i bäst av fem set)

Staffan Blomgren kommenterar:

Jag tycker vi gör en bra helg överlag och prestationen fram till finalen är jag väldigt nöjd med. Vi arbetar med konceptet och spelar egentligen bättre och bättre fram till sista matchen där Habo dessvärre blir för tuffa för oss och vinner finalen välförtjänt. Allt som allt är jag väldigt tacksam för killarnas insats och ser fram emot att se spelarna utvecklas vidare!
Peter lägger till : Det gick bra! 😎

Värt att notera är att endast tre av spelarna är födda 2003, de övriga har ett, två eller tom tre år kvar i klassen!

Stort grattis!

Extra grattis till Martin som blev uttagen till All Star Team!

Fullständiga resultat

Juniordamerna

Damlaget leddes av Elin Warner, Therese Ericsson och Saga Hannertz, även här bestod laget av spelare från elitlaget, B/C-laget och RIG.

Tjejerna hade Lindesberg, Hylte/Halmstad och Falköping i sin grupp. Man besegrar Lindesberg i 2 raka fast med en helt annan 6a (7a) i andra set.
I matchen Falköping leder SVK med 7-4 när Jasmin börjar serva och sen slutar hon aldrig, vinst 25-4. Set 2 vinns med 25-6 med några fler som servar. Även här byts hela 7an ut till andra set.
Sista gruppspelsmatchen är mot Hylte/Halmstad och efter första set (25-12) vet tjejerna att gruppen är vunnen och Hylte är tvingade att ta poäng. 7an byts och i början följs lagen åt men sen gör Hylte ett ryck till 17-11. Då bestämmer tjejerna sig för att vinna, går ikapp och om. Vinst 25-21. Gruppvinnare utan setförlust!

Eftersom det var fler damlag än herrlag spelar även gruppsegrarna åttondel och för SVK-tjejerna väntade Lidingö, en riktig klassiker! Den här gången blir det en stabil vinst med 25-11, 25-17.

På söndagsmorgonen var det kvart mot Jönköping. I första set var man måhända inte riktigt vakna och även om det blev bättre i andra vann Jönköping matchen med 2-0 och med det försvann medaljchanserna.
Tjejerna stutsade dock tillbaka och besegrade Lund med 2-0 men i matchen om femte-sjätte plats föll man mot förra årets finalmotståndare IKSU med 1-2 och slutar sexa.

Fullständiga resultat

 

Öppna klassen

Öppna klassen är för klubbar som vill skicka mer än ett lag, i SM-klasserna får varje förening bara skicka ett lag per klass.

Jesper Frej ledde ett lag av 05 och 06-or, dvs ett U18 lag.

Man gick igenom grundserien och semin utan setförlust, och med ganska stora siffror.
I finalen mötte man Stöcke, som var den som bjudit på tuffast motstånd hittills. Det blev ett jämt första set (26-24) och sedan kom turneringens första setförlust (19-25)
I skiljeset tog man nya tag och vann med 15-9 och tog hem guldet!

Grattis!

Fullständiga resultat