Beach-SM 2022

Det blev 1 guld, 2 silver och 2 brons under Beach-SM som avgjordes i Tylösand förra veckan.

Hela 53 lag med Sollentunare fanns på plats och spelade om medaljerna i Beach-SM i Tylösand, Halmstad. Dessutom fanns ytterligare spelare på plats som vi känner som SVKare inomhus men har beachlicens i annan förening.
Vädret varierade mycket under veckan men det blev många fina prestationer från våra deltagare och hela fem medaljer!

SM-Guld

Jakob Molin lyckades med Malin Bergholm (Göteborg BC) ta guld i Mixed klassen. Det var tufft motstånd i slutspelet där man i både semi och final låg under efter första set men lyckades vända och vinna i skiljeset.

SM – Silver 1

Svante Fridström tillsamanns med Melker Nordin (Södertelge) tog ett fint silver i U19-klassen. Värt att notera är att man i semin ställdes mot Svantes lillebror Bruno men storebror drog det längsta stråt i skiljeset och säkrade finalplats.

SM-Silver 2

Lovisa Dovrell Loge och Maja Berg (08 BC/SVK) vann sin grupp och tog sig hela vägen till final innan det tog stopp, de kommer hem med ett välförtjänt SM-silver!

SM-Brons 1

Redan på andra dagen kom första medaljen, det var Linnea Arndorw som tillsammans med Milicia Babalj (Jönköping) som kammade hem ett SM-brons i Junior-SM (U20) klassen. I bronsmatchen tog de en fin revansch mot Elma Olofsson (IK Studenterna i Umeå) / Daniella Åström (Engelholms VS) som var enda laget de förlorat mot i gruppspelet.

SM-Brons 2

I U17-klassen fick Bruno Fridström, som var så nära medalj i U19, så ett brons med Hannes Hölting Nilsson (Ystads VK).