AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Guld och 2 Silver vid Grand Prix festen i Uppsala

SM-Guld i D35+ och silver i båda UGP klasserna blev resultatet vid årets Grand Prix fest i Uppsala.
Dessutom delar av ett par SM-Guld till 🙂

Grand Prix 2023 avgjordes i helgen och SVKs ungdommar hade placerat sig topp 6 i förra årets U18-SM för både tjejer och killar och var tillsammans med Engelholm de enda två klubbar som hade lag med i båda UGP-klasserna.
Även i Veteran-SM som spelades sammtidigt fanns Sollentuna representerade.

UGP Pojkar

Killarna leddes av Joonas Huhtakangas och Ulli Blomgren och spelade i samma grupp som Södertelge och Falkenberg/Falköping.

Ulli berättar: Vi gör ett stabilt första set mot Falkenberg där det känns som att vi har kontroll över spelet, i andra set blir vi lite bekväma men lyckas ändå ta kontroll och vinna matchen med 2-0. Gruppfinalen mot Södertälje var som vanligt en jämn och livad match som till slut slutade i vår favör (2-1). Det är alltid kul att spela derbyn!

Som gruppsegrare skulle man möta tvåan från grupp A i semi, Ulli fortsätter:
Semifinalen gick sent på lördagen och det var många trötta killar på plan. Vi spelar ett trött och ofokuserat spel, förlorar första set och ligger under 14-6 i andra set mot Floby. De har under matchen kunnat hålla sin nivå bättre än vi, men vi rycker upp oss och gör tre bra rundor i serven och sedan har vi hamnat i ett tredje set där vi vinner komfortabelt. (23-25, 25-23, 15-4)

Efter i natts vila var det dags för final!

Finalen mot Habo var tuff, precis som förväntat. De är duktiga och har god kontroll på sitt spel. Men vi spelar också väldigt bra. Tar stabilt mottag och har framförallt ett riktigt bra blockspel under hela matchen. Det är inte ofta de får slå rent bredvid blocket och vi jobbar på bra i transition med bra val i anfall. Vi förlorar 2-0 men med jämna siffror och är i storhet nöjda med vårt spel.

Coach Joonas sammanfattar helgen:
Väldigt fin helg med underbara killar. En helg som bestog av sådana stunder som man spelar volleyboll för. Vunna bollar, förlorade bollar.. det spelar egentligen inte så stor roll när man vet att vi har gjort allt som vi kan för att kunna vinna varje boll.
Jag är väldigt stolt över alla killar, dom visade respekt, commitment och positivitet genom hela helgen. Tack till Ulli också som var till stor hjälp för hela laget och mig. Samt till alla som hejade och stöttade oss på läktaren.
Stort tack!

Silver i UGP Pojkar

Länk till fullständiga resultat

UGP Flickor

Tjejerna leddes av Fredrik Ahlengärd och Mathias Österdahl. Gruppspelet började med en förlust mot Kronan (0-2) och på eftermiddagen en vinst mot EVS (2-0) för att sluta som grupptvåa.
I semin sent (19.15) samma kväll ställdes man mot Ljungby. Tjejerna gjorde en mycket bra match och efter två raka set var man finalklara!

På söndagsförmiddagen stod åter Kronan på andra sidan nät men nu var det final! Kanske var det nervositet men Sollentuna fick ingen bra start på matchen och Kronan tog kommandot. SVK-tjejerna kom sedan aldrig i kapp (0-2).

Coacherna Fredrik och Matthias kommenterar:
Sollentunas tjejer kom till UGP efter en fjärdeplats i Ungdoms-SM 2022. Med klubbens målsättning i minne – att komma topp fyra i de turneringar vi deltar i – var såväl förhoppningen som förväntningarna att ta laget ett steg längre med siktet inställt på en medalj. Kronan är just nu Sveriges bästa ungdomslag och vinner välförtjänt finalen och UGP-guldet. Sollentunas tjejer gör en mycket stark prestation totalt sett och överträffar sig själva genom att sluta två och vinna en silvermedalj. Kanske ännu viktigare än slutresultatet är resan vi gör. Sollentuna Volley har en stark generation unga spelare där många bidragit under processen under träningar och matcher fram till slutspelet. Där bådar gott för framtiden.
På U19-nivå är vi just nu näst bäst i Sverige!

Silver i UGP Flickor

Länk till fullständiga resultat

Veteran-SM

Sollentuna Retro och sex andra lag gjorde upp om SM-titeln i Damer 35+
Efter att ha gått igenom gruppspelet med endast ett förlorat set var man klara för semi.
Slutspelet på söndagen började bra med seger över värdarna Uppsala med 2-0.

Även finalen mot Örebro slutade i två raka (25-12, 25-23)
Stort Grattis!!

SM-Guld i D35+

Även i bland herrarna fanns det Sollentuna anknytning:

Dragets Klas Elm tog SM-Guld i Herrar 50+ och assisterande tränaren till våra elitherrar Johan Lindström i Herrar 35+
Grattis!

SM-Guld Herrar 50+

SM-Guld Herrar 35+

Länk till fullständiga resultat

 

Grattis!