AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Både Junior-damerna och herrarna klara för JSM

Under söndagen arrangerade klubben det östra kvalet till Junior-SM i Södertälje senare i vår. Årets JSM är för de födda -04 eller senare och både U20-killar och tjejer kvalade sig vidare!

Det var rekordstort intresse till årets kval, hela 64 matcher spelades fördelade på två hallar, Arena Satelliten och Nya Rotebro.

Herrarna

12 herrlag gjorde upp om fyra JSM platser. Sollentuna tappade inte ett enda set fram till finalen. I gruppspelet besegrade man först Täby och sedan Linköping. Som gruppetta gick man direkt till kvarten där man vann över Vingåker.
Semin mot Solna gick fort och så var man klar för final mot Södertelge, många hade tippat att finalen skulle stå mellan dessa två lag.
Finalens första set började inte bra och man kom inte alls igång, andra set blev betydligt jämnare men man lyckades inte ta det till skiljeset och slutade på en fin andraplats.

Silver i JSM kvalet Östra 2023
Foto: Emma Trepte

Lagen som kvalificerade sig:

  1. Södertelge
  2. Sollentuna
  3. Hästhagen
  4. Solna

Fullständiga resultat

Damerna

Även på damsidan var det 12 lag som slogs om 4 platser. Sollentunas tjejer gick även de smidigt igenom gruppspelet mot Linköping och Västerås. I kvarten mot Hästhagen var det många i publiken som fick hjärtat i halsgropen, en skräll var nära. Men man vände och vann tillslut första set med 28-26 och sen andra med 25-15. Även i semin mot Lidingö började det med ett tight set men större siffror i andra set och vann man med 2-0.
I första set i finalen mot Vallentuna spelade tjejerna mycket övertygande och vann med 25-12. Sen kom Vallentuna tillbaka och efter 20-25 var det dags för skiljeset.  Tjejerna hade nu varit i gång i 10 timmar och det började märkas på båda lagen. Vallentuna hade slagläge men Sollentuna kom i kapp och man följdes sen åt men till slut slog hemmalaget matchbollen, 17-15.

Guld i JSM kvalet Östra 2023
Foto: Håkan Wendler

Lagen som kvalificerade sig:

  1. Sollentuna
  2. Vallentuna
  3. Solna
  4. Lidingö

Fullständiga resultat

Många frivilliga ställde upp med att baka, stå i kiosken eller funktionera; allt som krävs för ett bra arrangemang,
Stort tack!