AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver och Brons i USM

Det blev SM-Silver till killarna och SM-Brons till tjejerna i årets upplaga av Ungdoms-SM (U18), dessutom knep tjejerna i Öppna klassen ett silver!

Ungdoms-SM är för spelare under 18 och i år var det för de födda 2006 eller senare. Sollentuna hade tre lag på plats, ett i vardera SM-klass och ett i Öppna flickklassen.

U18 Pojkarna

Killarna spelade i en grupp med Lund, Vingåker och Umeå och gick enkelt vidare som gruppetta.
Coach Ulli berättar:
Killarna börjar lördagen mot Lunds VK och gör en stabil match rakt igenom, vi blockar väldigt bra och det smällde ordentligt i anfall.
Andra matchen mot Vingåker håller samma stämma och vi har bra koll på deras bästa vänsterkant.
Sista gruppspelsmatchen mot Umeå var också stabil. Vi kunde byta runt på alla spelare genom gruppspelet och vi gick segrande utan ett set förlorat.

De första utslagsmatcherna, kvartfinalerna, spelas redan på lördag kväll, Ulli fortsätter:
I kvartsfinalen stod Team Valla för motståndet och laget gick in med trötta ben. Vi slarvar lite och det märks att det har varit en lång dag. Vid underläge 18-14 i första set tar vi tag i matchen och vinner ändå första set. Andra setet tar vi en rivstart och fortsätter tugga på genom resten av matchen (25-20, 25-13).

Man var klara för semi, och även säkrat en plats till UGP, Ungdomens Grad-Prix, i vinter!
Ulli berättare vidare:
Efter en god natts sömn, där vi säkrat sovmorgon dagen innan, gick vi in i semifinalen mot Stöcke. Stöcke spelade stabilt och gav oss en ordentlig match. Till slut vinner vi 2-1 efter en rolig match.

Vidare till final mot Habo, ett klassiskt finalmöte! Första set känns nervöst, men vi gör bra saker. Habo kan ta ett ryck i mitten av setet som vi inte lyckas ta igen. Habo tar första med 25-19.
In i andra setet startar vi starkt, vi servar riktigt bra och tar mer defense och block än vad vi gjorde i första. Det är riktigt bra energi i hallen och det blir en jämn avslutning där vi räddar några matchbollar och är nära skiljeset men Habo drar längsta strået och vinner 29-27.

Ulli avslutar:
Allt som allt fick vi med oss bra spel, grym utveckling, silvermedaljer och två all-stars i Bruno Fridström och Pontus Odelros hem. Det är vi otroligt nöjda med!

Länk till fullständiga resultat.

U18 Flickorna

Tjejerna spelade i en grupp med Gislaved, Norsjö och Suld. Coach Fredrik berättar om gruppspelet:
I första matchen ställs vi direkt mot Gislaved som vi förmodas slåss om gruppsegern med. Efter en nervös start så hittar vi allt mer vårt spel och självförtroende vilket gör att vi går segrande ur denna välspelade match med 2-1 i set där flera spelare kliver fram i avgörande moment.
I andra matchen möter vi Suld och en liten touch av underskattning har nog smugit sig in vilket leder till att vi även här behöver ett tredje set för att vinna. Att vinna avgörande set är något som visare sig bli en styrka vi drar nytta av även senare i turneringen.
Sista gruppspelsmatchen defilerar vi hem efter mycket disciplinerat spel och väldigt stark servande.

Även för tjejerna spelas kvarten på lördagskvällen, Fredrik fortsätter:
I kvartfinalen står Engelholm på andra sidan nätet. Ett lag som i sitt gruppspel pressat förstarankade Svedala till avgörande set. Trots match sent på kvällen efter en lång dag visar tjejerna direkt att vi ska till semi. En välspelad och jämn match som vi vinner med 2-0. Semifinal och säkrad GP-plats ger en lördagskväll med stämningen på topp.

På söndagen är det så dags att göra upp om medaljerna, Fredrik berättar vidare:
I semifinalen möter vi sen Kronan som vi har stor respekt för men alla går in med inställningen att vi ska fightas som galningar för finalplatsen. Första set är så gastkramande och jämt som det ska vara när två riktigt bra volleybollag möts. Lagen följs åt tills vi passerat 20 poäng men tyvärr lyfter sig Kronan lite extra på slutet och tar hem setet med 25-21. I andra set hamnar vi lite efter i ett tidigare skede och trots god fighting orkar vi inte ta ikapp och därmed vinner Kronan matchen med 2-0.

Vi får snabbt ladda om till matchen om 3:e pris där Habo står för motståndet. Trots god vilja så tryter orken i första set som går till Habo. Tjejerna letar då fram de sista krafterna de har efter en tuff helg och visar upp hela sitt volleybollkunnande och lyckas ta matchen till ett avgörande set efter fantastiskt block och försvarsspel. Vårt självförtroende i avgörande set visar sen än en gång upp sig och vi spelar hem bronset med 15-11.

Fredrik avslutar:
Sammanfattningsvis har laget växt sig starkare och starkare under förberedelserna och sen igenom hela turneringen. Ett lagbygge där ALLA bidragit med ett grymt go både på planen och på bänken. Ett välförtjänt brons och en All Star i Alice Ahlengärd är vi väldigt stolta och glada över. Vänta bara till UGP….

Länk till fullständiga resultat.

 

U18 Flickorna i Öppna

De öppna klasserna är för de klubbar som inte lyckats kvala in bland de 16 bästa som spelar i SM-klasserna och för de klubbar som vill skicka mer än ett lag.
I år möttes 33 upp varav ett från Sollentuna, rankat 21a.

SVK-tjejerna tog sig vidare till Åttondel som tvåa i gruppen, bakom Helsingborg. Väl i final väntade åter Helsingborg på andra sidan nätet, denna gången tvingade man motståndaren till skiljeset men det räckte inte hela vägen (1-2)
En superfin insatts! Man förlorade bara mot ett enda lag under hela helgen och fick med sig ett Silver!

Länk till fullständiga resultat.