AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

JSM-Guld och brons!

U20-damerna tog SM-Guld i helgens Junior-SM i Södertelge!

Årets upplaga av JSM var för spelare födda 2004 och senare. Sollentuna hade kvalat in med både herrar och damer och ställde dessutom upp med två tjejlag i Öppna klassen.
Lagen i öppnaklassen slutade 2a och 4a, SM-killarna tog hem bronset men allra bäst gick det för damerna som tog hem Guld!

Foto: Per Eliasson

Damer

Laginsats gav SM-guld till damjuniorerna

Headcoach Fredrik Ahlengärd beskriver förberedelserna:

Vi kom väl förberedda till SM efter en bra period under våren där vi kunnat samlas ett flertal gånger. Laget har sedan kvalet hunnit med en träningshelg med en träningsmatch mot Vallentuna och sedan ytterligare en träningsmatch veckan efter mot Solna. I veckan inför SM har vi tränat bra tillsammans och gått en tuff fight mot Elitdamerna. Sista förberedelsen blev en grillkväll tillsammans på fredagen för att komma samman ytterligare som lag. Vi var redo!

Fredrik fortsätter om SM-lördagen:

Gruppspelet inleddes med en komfortabel seger mot Lidingö med 2-0 i set. Vissa premiärnerver fanns där men vi var flera klasser bättre och kunde spela runt en del. Efter det var det dags att ta sig an Värnamo som på förhand var dem vi skulle slåss om gruppsegern med. Även här går vi runt på flera spelare men det är en tightare match där de är med långt i båda seten. Andra set vinner vi med 26-24 efter vi visat den kvalitet vi besitter, “att vara bäst när det gäller” , och kunna stänga set/matcher i viktiga lägen.

I kvartsfinalen väntade sen Gislaved som tagit sig vidare till kvartsfinal genom att först bli tvåa i sin grupp och sedan vinna sin åttondelsfinal mot Göteborg. Ett lag vi var säkra på att slå men de startar offensivt och tar oss lite på sängen i första set som de tar hem med 25-23. Trots lite nerver kring att vi nu spelar “vinna eller försvinna-matcher” kommer vi ut starkt i andra set och går mot seger. Då helt plötsligt är oturen framme och Kerstin stukar foten efter hon smashat in en boll. Detta är något som skulle rubba många lag men inte detta Sollentunagäng. Vi vet att vi har en bred och stark trupp så vi gör ett byte där Jasmin kommer in med den äran och sedan tar vi hem setet med 25-20. I avgörande set är det aldrig någon tvekan. Vi anför från start till mål och tar hem setet komfortabelt med 15-9.

Efter en natts vila var det dags för dag två, Fredrik fortsätter:

I semifinalen väntar Kronan. Ett lag som näst intill blivit ett “spöke” för många inklusive Sollentuna. Vi hade bestämt oss för att det nu var dags att ändra på det och det var ett mycket laddat gäng som inledde semifinalen med fullt fokus. Taktiken var klar och följdes minutiös. Vi gick hårt åt deras bästa spelare med serven och prioriteringen i block och fick bort henne totalt ur första set som vi vinner klart med 21-16. Även i andra set spelar vi mycket disciplinerat men Kronan är ett bra lag och lyckas krångla sig ur vårt grepp och ta hem setet med 25-23. Ytterligare ett avgörande set där vi visar hur starka vi är när det gäller och vi punkterar matchen tidigt och kan defilera hem setet med 15-9

Att finalen kom att stå mellan turneringens två bästa lag, Sollentuna och Jönköping, skulle verkligen visa sig i en batalj över 5 set. Att Sollentunas spelare var här för att spela hem guldet märktes från start då vi hade fullt fokus med skärpa i taktik och aggressivitet i spelets alla moment. Första set vann vi komfortabelt med 25-17. Men som så ofta när man möter bra lag så kom Jönköping tillbaka starkt direkt i andra och satte oss under press rejält. Vi gjorde också ett byte på spikersidan där Emilia hade skadekänningar i axeln. Här visar vi än en gång upp styrka i vår breda trupp då Alice kommer in och laget fortsätter spela på som ingenting har hänt. Dock kommer vi aldrig riktigt ikapp och setet går till Jönköping med 25-20. Nu är matchen igång på riktigt och båda lagen jagar vinsten i det viktiga tredje setet. Efter en del större svängningar så är båda lagen med upp över 20 poäng men vår styrka i avgörande lägen ser till att vi tar hem setet med 26-24. Nu var planen att avsluta matchen i det fjärde setet men Jönköping ville annat…..Ytterligare ett jämt och välspelat set där det svänger och lagen följs länge åt. Under setet kommer Emilia tillbaka på plan men nu som högerspiker men med uppgifter som inte gick ut på att smasha. En och annan power tip var det som gällde men mest fokus på de andra spelmomenten. Jönköping drar dock det sista strået och tar hem fjärde set med 25-20. Dags för ett femte set och det ska avgöras vem som tar hem guldet! Jönköping har ett litet poängövertag genom hela setet men vid ställningen 11-14 och vi har vunnit serven påkallar coach Ulli Blomgren coach Fredrik Ahlengärds uppmärksamhet då hon gjort klart för ett servebyte där Alma ska komma in och serva. Ett riktigt mästardrag där Alma med nerver av stål sätter stor press på Jönköpings servemottagning och vi följer upp detta med att ta poäng för poäng hela vägen fram till att vi vunnit matchen med 16-14. SM-GULD!!!!!

Coach Fredriks avslutande kommentarer:

Jag är enormt stolt över detta lag och det vi åstadkommit. Varenda spelare har varit viktig och bidragit på ett fantastiskt sätt till detta guld. Vi visade att vi hade en stark och bred trupp som hanterade oväntade (och tråkiga) skador samtidigt som det gav en trygghet i att allt inte hänger på en eller ett fåtal spelare. Från första boll till sista har vi fightats och haft ett högljutt stöd från bänken. Ett komplett lag helt enkelt. En sak som jag speciellt vill lyfta fram är den mentala styrka som vi visat när det gäller. Faktum är att vi spelar avgörande set i kvartfinal, semifinal och final och vinner samtliga. Det är verkligen något jag tycker tjejerna ska ta med sig framåt. Kul för Sollentuna Volley är att den styrkan visade även U18-laget upp helgen innan. Det bådar gott för framtiden 🙂

På tjejsidan lämnar vi nu säsongen med ett silver i UGP, ett brons i U18 och slutligen ett guld i U20. Vilken fantastisk ungdomsverksamhet vi har i klubben. Jag vill rikta ett stort tack till alla tjejer som varit med att göra detta möjligt. Allt ifrån er alla som tränar hårt i våra grupper i veckorna till de som varit med och gjort uttagningarna till dessa lag riktigt tuffa och såklart också till alla er som varit med i lagen som stått för dessa bedrifter. Jag vill också rikta ett extra tack till mina assisterande coacher på dessa mästerskap. Mathias Österdahl, Fredrik Anheim och Ulrika Blomgren – er hjälp har varit ovärderlig!

Fullständiga resultat

Herrar

Killarna kom två i kvalet i vintras och spelade i gruppen med Jönköping och Falköping. Man vann gruppen och slapp åttondelen och besegrade Lund i kvarten (25-15, 25-13)

Headcoach Jukka Lehtonen berättar:
We had a good training week before the tournament and it showed. All the players from the team played a big role when we achieved 3 victories and 1st place in our pool on Saturday.

Sunday semifinal (vs Habo) we fought well. We won the first set and played in ok level the whole match, but it was not enough to get us to the final. Players did a really good job in putting the disappointment aside quickly. We had really strong 1st set in the bronze match (vs Stöcke) and also were able to win also the second set. 2-0 win in bronze match put a positive end to our tournament. Our game performance as a team went the whole tournament to better direction and that is what I really liked. Result was good, position in TOP 3 means that the team have to perform in good level the whole tournament and so we did. As a team we were aiming to win. We wanted more that we achieved but we should be satisfied and proud from our performance.

Fullständiga resultat

Öppna

Årets Öppna damklass var tuffare än någonsin, trots detta tog sig båda våra lag till Semi, tyvärr mötte man där varandra.
Till slut hamnade man 2a resp 4a, ett mycket bra resultat!

Fullständiga resultat

Stort grattis!