Trekungaslaget 2023

Vilken helg! 2 Guld, 2 Silver och 3 Brons!

Sollentuna deltog som vanligt i Trekungaslaget och skickade tre bussar med 13 lag till Kungälv, med på bussarna var även grannklubbarna Danderyd och Solna. Totalt deltog 155 lag i de tio klasserna.

Mer än hälften av Sollentunalagen kom hem med medaljer men bäst gick det för FU20 och Level 5 Flickor där man tog guld!
Läs vidare för kommentarer från de olika lagen.

FU20 🥇🥉

I FU20 spelade vi med 2 lag sammansatta av damer B/C/D. Båda blev gruppettor i gruppspelet.
SVK1 förlorade semin med minsta möjliga marginal med 13-15 i 3e set mot Habo men vann sedan mot Jönköping i matchen om 3e plats.
SVK2 vann över Jönköping i sin semi med 15-13 i 3e set och vann sedan en tight 3-settare mot Habo i final och knep därmed Guldet inför en fullsatt Mimerhall!
Pia kommenterar:
Väldigt kul med så många jämna matcher och vi var alltså väldigt nära att möta varandra i final!

Level 5 Flickor 🥇

Tränarna Peter Dovrell, Thomas Bjur, Jackie Hanses, och Tomas Ellingsson berättar:Sollentuna F11-13 ställde upp med tre lag i L5F. I den första gruppspelsomgången var lagen lite försiktiga, men spelarna växte ju mer de spelade. Två av lagen vann sina grupper och det tredje placerade sig på en tredje plats i gruppen. Lagsammanhållningen blev bättre för varje match.Extra kul var det att andra ledare berömde tjejerna för vårt fina spel!Våra lag placerade sig på plats 1, 5 och 9.Vi kommer hem med 16 tjejer som verkligen haft kul, hängt med varandra och andra SVKare. En riktig toppenhelg!

Level 5 Mix 🥉

Ledare Jonas hälsar:
I lagets fösta turneringen vann laget gruppen och tog sen hem ett brons .Tack för en bra genomförd turnering hälsar P11-13!

Level 6 Mix 🥉

Anna-Lena och Bijan berättar:
Premiär i Kungälv för laget och dess ledare. 6 killar födda 2010 som möjligen sätter en ny trend i att spela i blommiga Bermuda shorts.
De vann gruppspelet och fick i semifinalen möta sina ärkefiender ”de tre musketörerna” i Hästhagen (som senare tog guld). I matchen om bronset mötte de Falkenberg och vann med 25-20, 25-21.

PU18

Olof Millberg om helgen:
Efter en andra plats i gruppen mötte PU18 tufft motstånd i kvarten mot ett stabilt spelande Lund där man efter 3 jämna det hamnade i placeringsmatch mot ett bra Oslo. För att avrunda en rolig helg med mycket spel landade laget på en 8e plats efter ytterligare en jämn 3-settare i Stockholmsderby mot Södertälje.