AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Trivsamt i Töjnahallen

Vad är väl en vinterdag i Viksberg, jämfört med trivsamt häng i Töjnahallen? Borta bra men hemma bäst, heter det ju som bekant! I helgen stod laget P11-13 som värd för ytterligare en deltävling i Stockholm volley cup.

Denna gång tänkte jag inte fokusera på själva spelet, utan på allt det andra viktiga som händer runtomkring.

Arrangemang

Jag hade denna dag den stora äran att få bidra som funktionär. Vi samlades cirka en timme innan matcherna drog igång för att förbereda allt. Givetvis är det många ideella timmar nerlagda med planering och förberedelser även innan själva dagen då cupen genomförs. Nedan tänkte jag gå igenom vad alla bidrar med.

Tränare och ledare

Varje lag hade en eller flera tränare/ledare på plats som hjälpte till med att stötta och coacha sina lag. Som bekant så är det barnen själva som dömer matcherna på denna nivå.

Sekretariat

Eller kort och gott “seket” som de flesta säger. Ansvarsområdet här ligger i att hålla koll på resultaten som domarna rapporterar på pappersprotokoll, samt mata in dem i Profixio. Systemet producerar tabeller med resultat som alla inblandade håller koll på. Det fungerar på det hela taget väldigt smidigt!

Café

För att stärka kassan så erbjuds försäljning i ett café. Just i Töjnahallen är detta mycket bra placerat i ett hörn av lokalen. Ofta bidrar föräldrar med kakor och andra bakverk till försäljningen.

Ljudanläggning

Då matcherna på denna nivå går på tid och seten avbryts av att musik spelas, så är detta en viktigt ansvarsområde för att hålla tempot i genomförandet av matchomgångarna. Under dagen fick vi höra blandad och bra musik, bland annat från hjältarna från grannkommunen Upplands-Väsby, nämligen Europe!

Dagens sista match avslutades endamålsenligt med “Nu är det slut”, från barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter! 🙂

Matcherna

Hur gick det i matcherna då undrar ni? Då hänvisar jag denna gång till Profixio.

 

Stort tack till alla tränare, ledare och funktionärer som gjorde detta möjligt! Utan er hade det inte blivit lika trivsamt!

Väl mött nästa gång i Töjnahallen, eller vid någon annan volleybollplan!