AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Allsollskan

Det blåste en isande kall vind runt husknutarna i helgen då vi närmade oss Arena Satelliten, där säsongens andra Allsollskan gick av stapeln. Vad är Allsollskan undrar ni? Det är klubbens internturnering för alla spelare som kör 4-manna, med enbart lag från Sollentuna som deltagare.

Detta är med andra ord ett perfekt tillfälle att gnugga extra på detaljer i spelet!

Tävlingsledaren bestämde därför att följande extraregler skulle gälla under dagen:

  1. Spelarna skulle tydligt säga “har” eller “jag tar” vid bollmottagning, så att medspelarna tydligt vet det. Gjorde man inte det så fick man minuspoäng.
  2. Spelarna skulle gå ihop i mitten efter varje vunnen OCH förlorad poäng och köra sin lagramsa. Gjorde man inte det så fick man minuspoäng.
  3. Tredje regeln fick spelarna själv bestämma, och någon sade “ha kul”, och med det så var genomgången klar.

Livet består som bekant inte bara av volleyboll. Innan alla matcher började så gick alla samman i en stor ring och sjöng för de tre födelsedagsbarn som fanns i lokalen. Fint!

Matcherna drog igång på alla fyra planer och det spelades level 5 och 6. Schemat var upplagt som så att det lag som inte spelade match, dömde på alla fyra planer. Det fungerade fint, vissa från nybörjarlagen dömde sin allra första match, men med bra stöttning från tränare så löstes det galant!

Stort tack till tränare, ledare och föräldrar som gjorde denna internturnering möjlig. Det är som ordspråket säger:

Vill du komma fort fram: gå ensam. Vill du komma långt: gå tillsammans.

 

Har du en kille eller tjej i denna ålder som vill börja spela volleyboll? Sollentuna tar emot nya spelare, kontakta klubben!

 

Väl mött vid volleybollplanen!