AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Storslam i Sätrahallen

Vinterns grepp började äntligen vackla när vi i helgen begav oss till Sätrahallen, strax söder om stan. Sollentuna Volleybollklubb vacklade dock inte, snarare tvärtom skulle det visa sig!

Denna deltävling i Stockholm Volley Cup erbjöd två klasser:

  • Level 6 Blå
  • Level 6 Röd.

Då Sollentuna inte hade några lag anmälda i blå, så koncentrerar vi oss istället helt och fullt på röd.

I denna klass så hade Sollentuna fyra lag anmälda.

Gruppspel

Grupp A:

  • Sollentuna P11-13
  • Sollentuna London.

Grupp B:

  • Sollentuna Paris
  • Sollentuna Madrid.

För att förklara för den utomstående, tre tjejlag och ett lag med killar (P11-13).

Vi börjar med gruppspelet för Grupp A. Där var det tredje deltagande laget Solna Galaxy, som båda våra lag besegrade. I derbyt mellan Sollentunalagen så blev det 1-1, som sig bör, då dessa spelare känner varandra mycket väl (det är mindre än ett år sedan då tränade tillsammans i samma grupp). Med fler vunna poäng så slutade killarna som etta och tjejerna som tvåa.

I den andra grupp B, så deltog också lagen Suld VBK och Solna Sun. När dessa sex gruppspelsmatcher var klara så knep Sollentuna Paris segern med fem poäng, med Sollentuna Madrid tätt bakom på 4 poäng.

Slutspel

Som ni kanske kan räkna ut från gruppspelet, så väntade nu i slutspelet möten mellan de fyra Sollentunalagen i både A- och B-final.

Om vi börjar med B-finalen: Sollentuna London mot Sollentuna Madrid.

Här inledde Madrid bäst och knep första set med 25-18. Tror ni London gav upp för det? Icke sa nicke, de spelade upp sig och vann andra set med 20-15. Således 1-1 i denna match. Madrid tilldömdes segern med en marginal på TVÅ fler vunna poäng. Jämt så det förslår!

Eftersom spelarna inte bara spelar, utan även dömer matcher så fick vi vänta lite innan alla (spelade lag + dömande lag) var tillgängliga för A-final. Detta blev alltså dagens allra sista skälvande match.

I A-finalen möttes: Sollentuna P11-13 mot Sollentuna Paris.

I första set fick vi beskåda rejäl kämpaglöd och servar som ven kring våra huvuden på läktaren (det gäller verkligen att vara med som åskådare). Tjejerna vann detta set med 20-18 efter att viss förvirring uppstått kring en regeltolkning på sista bollen. I andra set så spelade killarna upp sig, det blev jämt även här, men siffrorna skrevs till 21-17 i killarnas favör. Vinnaren? Men TVÅ ynka poängs skillnad så plockade Sollentuna P11-13 hem denna turnering!

Kan det bli jämnare än så här?

Så här spelar vi volleyboll!

Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare som verkligen gav allt både på och utanför planen denna dag!

Väl mött nästa gång vid volleybollplanen!