AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspel i Satelliten

Denna gång hade Stockholm Volley Cup hittat till Sollentunas hemmaborg, Arena Satelliten! I helgen var det slutspel för U16 Flickor som stod på programmet.

Två klasser spelades:

  • U16 Flickor Blå
  • U16 Flickor Röd/Svart.

Gruppspel

Efter de sedvanliga förberedelserna i hallen så tystnade musiken prick 09:30 och ljudet ersattes istället av det sorl som uppstår av matchspel på fyra volleybollplaner! Ljuv musik är bara förnamnet! 🙂

Om vi börjar med Blå så spelade totalt åtta lag, uppdelat i två grupper. Sollentuna hade tre lag med. Resultat från matcherna finns som vanligt på Profixio. När klockan hade passerat lunchdags så stod Hästhagen IF – Rubidium som segrare i grupp A på sex poäng, medans grupp B plockades hem av Solna Blå med fem poäng.

Röd/Svart då? Här spelade tio lag uppdelat på tre grupper. Arrangörsklubben hade två lag med. Gruppspelet slutade så här:

  • Grupp A: Solna Gul, vinnare på fyra poäng.
  • Grupp B: Sollentuna VK, vinnare på tre poäng.
  • Grupp C: Södermalms VBK, vinnare på sex poäng.

Förmiddagen flöt bra på utan större missöden på spelplaner, i sekretariat och kiosk. Det var dock av någon anledning en strykande åtgång på plåster.

Slutspel

Slutspelet då? Den kändes i lokalen att det var något extra som stod på spel, eftersom pokaler och medaljer fanns att dela ut från förbundet. Hur skulle detta visa sig? Vi kommer till det.

Om vi återigen börjar med Blå så var det raka finaler, A till D som gällde här. Två av fyra drabbningar var jämna och gick till skiljeset! På plan 3 utspelade sig A-finalen mellan Hästhagen IF – Rubidium och Solna Blå. De utvecklade sig till en riktig holmgång, där Solna plockade hem första set (25-20). Rubidium lyckades dock vända på steken i andra och ta det med minsta möjliga marginal (25-23). Skiljeset väntade. Vem skulle dra det längsta strået? Vinnarinstinkten var starkast för Solna Blå som vann avgörande set med 15-13, och laget kunde bege sig över kommungränsen med varsin guldmedalj dinglandes kring halsen. Spelarna var mycket glada! “Detta är min första medalj jag någonsin fått”, hörde jag någon säga.

I Röd/Svart stod även pokaler på spel. Detta avgjordes i ett A- och B-slutspel. Turneringens längsta match blev B – Semi-2, mellan Danderyd och Hästhagen IF Vanadin som avgjordes i tre set, men där andra set slutade 29-31 till Hästhagens favör. Tidsschemat som följts bra under dagen (alla matcher började på ställningen 7-7 i varje set), blåste förstås all världens väg här.

Återigen, alla matchresultat finns på Profixio, så kort bara om turneringens två sista matcher, A-final respektive match om tredje pris.

Efter att ha förlorat sina respektive semifinaler så möttes Solna Gul och Södermalms VBK i matchen om tredje pris. Denna vann Södermalm i två raka set.

Finalen stod mellan Täby Volley Svart och Sollentuna VK. De hade mötts i gruppspelet tidigare under dagen, en match som slutade oavgjort. Hög spänning att vänta med andra ord! Sollentuna kopplade greppet i ett superjämt första set som vanns med 26-24. Skulle Täby Volley Svart kunna resa sig i andra? Nej visade det sig, även andra set gick till hemmalaget med 25-21. Därmed var turneringen över och Sollentuna VK stod som segrare!

Segrande lag

Solna Blå, vinnare av U16 Flickor Blå.

Södermalms VBK, trea i U16 Flickor Röd/Svart.

Täby Volley Svart, tvåa i U16 Flickor Röd/Svart.

Sollentuna VK, vinnare av U16 Flickor Röd/Svart.

Stort grattis till ALLA spelare som deltagit i Stockholm Volley Cup under säsongen! Vilken otrolig utveckling ni gjort!

Stort tack till alla som hjälpte till att arrangera detta slutspel! Ett speciellt tack vill jag rikta till Jadranka, jag törs påstå att utan dig så hade det nog inte blivit någon turnering i helgen.

Nu är inomhussäsongen snart över.

Väl mött vid planerna på Rösjö Beach Arena!