AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Örebro Challenge 2024

Inte riktigt 100 men nästan!

Förra helgen åkte 98 spelare och ledare till Örebro för att delta i Sveriges största ungdomsturnering: Örebro Challenge (tidigare Mikasa Challenge) . Totalt var 331 lag på plats och över 1000 matcher spelades. Sollentuna representerades i 8 klasser med totalt 16 lag.

På lördagen när gruppspelen gick av stapeln bjöd Örebro på sitt bästa vårväder. Utspridda över hela Örebro socken (kändes det som i alla fall) spelade Sollentunas lag mycket bra volleyboll, med många täta matcher. När dagen var slut och gruppspelet var färdigt hade vi 6 lag i A-slutspel, 9 lag hamnade B-slutspel och 1 lag i C slutspel.

Söndagen startade tidigt då första match var redan 8.30 och innan dess skulle klassrum återställas, madrasser packas och frukost ätas. Tyvärr bjöds det inte på lika fint väder idag, men desto finare volleyboll. Tighta matcher, med mycket glädje, en del frustration samt blod, svett och tårar tog oss genom dagen. Några matcher spelade vi till och med mot oss själva.

Resultatet då: Då helgen var över hade vi med oss tre pallplaceringar hem, 1 silver och 2 brons. Viktigast av allt var att vi fyllt på med en massa ny erfarenhet, ett gäng med nya kompisar (både inom lagen men också mellan klubbarna) och ett driv att fortsätta spela och utvecklas.

”Våra tjejer har haft en fantastisk helg och alla spelare, ledare och föräldrar är väldigt nöjda”, meddelar Stefan Wramner, ledare i F12-13.
”Det var otroligt kul att följa spelarna och se dem utvecklas som individer och lag”, säger Peter Dovrell, ledare för F11.
”Tänk att en helg i Örebro kan vara lika utvecklande som ett par månaders träning”, tillägger Tomas Ellingsson, ledare för F11.

Fullständiga resultat finns här.