BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

SM-Silver!

Våra U18-tjejer tar silver på Ungdoms-SM i Jönköping!

I helgen avgjordes Ungdoms-SM (U18-SM) i Jönköping, i år för de födda 2007 eller yngre.
16 pojklag och 16 flicklag hade kvalat in och Sollentuna hade med lag i båda klasserna, och dessutom i Öppna klassen.

Silver till tjejerna!

SVK-tjejerna vann sin grupp efter vinst över Kungälv och sedan två tighta matcher mot Lund och Stöcke som båda gick till skiljeset.
Kvartfinalen spelades redan på lördagskvällen men tjejerna kunde fokusera om och slog Västerås med klara 2-0.

Söndagen startade med semi mot Jönköping som vanns i två jämna set (26-24, 29-27), återigen visar tjejerna upp en otroliga viljestyrka!
Finalen mot Kronan gick till skiljeset, man räddade flera matchbollar och fick en egen men tillslut tog Kronan hem guldet.

Head-coach Fredrik Anhiem säger: Tjejerna i U18 laget gjorde en väldigt fin SM-turnering i Jönköping. 14 tjejer på plats som alla har varit med och bidragit! Tyvärr drabbades vi lite av ”guldfrossa” när vi ledde finalen och förlorade istället knappt med 14-16 i avgörande set. Naturligtvis lite bittert men överlag en mycket lyckad helg som kryddades med hela tre spelare i All-star laget. Emma Appelquist (Libro), Inez Håkansson (Center) och Maja Berg (högerspiker). Mycket välförtjänt!

Stort grattis!

Länk till fullständiga resultat.

GP-plats för killarna!

SVK-killarna kom två i sin grupp efter att ha besegrat Floby och Jönköping men förlorat i skiljeset mot Stöcke (som senare tog hem guldet).
Kvartsfinalen blev ett derby mot Solna men efter två jämna set stod grannkommunen som segrare och killarna fick ladda om för att på söndagen kunna säkra en plats till vinterns Ungdomens-GP dit de sex bästa lagen från USM kvalificerar sig.
Man vann över Örebro på söndagsmorgonen och därmed klara för GP! Man slutade på 6e plats.

Öppna Klassen

Öppna klassen är till för klubbar som inte kvalade in till SM klasserna eller för de klubbar som har fler än ett lag. Sollentuna hade anmält fyra lag men pga av det stora intresset (hela 54 lag!) fick bara två plats.

Tjejerna fick ett tufft gruppspel men sen gick det bättre och man vann B-slutspelet!

Killarna tog sig till slutspel och slutade på en fin 8e plats.