AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbla silver på Junior-SM

För tionde året i rad avgjordes Junior-SM i Södertälje. Årets upplaga var för spelare födda 2005 eller yngre och större än någonsin, hela 18 lag i vardera klass och dessutom 27 lag i öppna klassen.

Både våra U20-herrar och damer deltog i SM-klassen efter att ha kvalat in i februari, men inte nog med att vi hade två lag på plats, på söndagen stod båda i final!

En pokal och ett par spelare saknas på bilden pga dopingkontroll

Herrarna

Herrarna coachades av Kai Wendler och Ulli Blomgren, de berättar:
Helgen började med match mot FVBK där vi startade matchen felfritt. Alla spelare kunde bytas in och vi vinner 2-0. Vidare till gruppspelsfinalen mot Habo, som vi sett redan innan var en otroligt viktig match för att få en något lättare väg i slutspelet. Första set går vi ut riktigt taggade och tar hem det, medans luften lite går ut i andra set då Habo tog nya tag. I tredje är det jämnt under inledningen men vi lyckas dra längsta strået och är därmed gruppvinnare. Solna eller Hästhagen väntade i en kvartsfinal på eftermiddagen där tillslut Hästhagen står för motståndet. Ett Stockholmsderby som genererar en bra match! Vi går segrande 2-0 efter att vi får igenom några längre servrundor som sätter press på mottagarna i Hästhagen.

På söndagen väntade nu en semifinal mot Floby VK. Efter en lång dag var benen tunga och vi tragglar oss igenom matchen något trötta. Med seger 2-1 kunde vi ändå stå som ett finallag till slut!

I finalen, mot Stöcke, spelas det bra volleyboll från båda lagen. Vår servmottagning har lite svårt för deras servar och tillsammans med deras smarta och välvalda offensiva spel når vi inte hela vägen fram denna gång. Därmed tar vi med oss en silvermedalj hem, som vi allt som allt är nöjda med, även om vi hellre tagit hem ett guld.

Fullständiga resultat

Damerna

Coach Fredrik Ahlengärd ledde damerna och berättar:
Vi åkte till SM i Södertälje med en bred och stark trupp som haft goda förberedelser under de gångna veckorna. SM är ju alltid tufft och med en lägre ranking än vanligt (nr 11) på grund av förlusten i kvalfinalen var vi beredda på att behöva kämpa hårt för att ta oss hela vägen till medaljerna.

I gruppen hade vi Lund och Gislaved där de förstnämnda avverkades komfortabelt med 2-0 i första matchen. Gislaved skulle visa sig vara en mycket tuffare uppgift och vi förlorade med 0-2. Trots det var vi vidare från gruppen men fick ta vägen via 8-delsfinal i stället för att gå direkt till kvarten. Vi var inte nöjda med spelet i förlustmatchen och pratade igenom vad som skulle krävas framöver för att lyckas. Det ledde fram till att vi visade fantastisk lagmoral och ett mycket övertygande spel under resten av lördagen. 8-delsfinalen klarades enkelt av mot Habo med klara 2-0. Kvartsfinalen mot Engelholm såg ut att gå samma väg men vi slappnade av lite väl tidigt och hamnade i underläge 9-19 i andra set. Då visade laget upp lagmoral och en vilja att alltid tro på att vi kunde vinna och till slut så vann vi det andra setet med 28-26!

I söndagens semifinal stod Ljungby för motståndet och vi startade matchen övertygande och var på väg mot setseger när vi återigen slappnade av för tidigt och setsegern gled iväg till Ljungby. Vi reste oss och tog det andra setet så nu skulle det avgöras i ett tredje set som kommer att gå till historien. Lagen följdes åt i början men vi fick inte riktigt till det som vi önskade och plötsligt var underläget så stort som 7-14, dvs Ljungby hade 7 matchbollar!!
Vi vinner sideouten och Ebba-Lisa går bak för att serva. Tror det eller ej men 8 servar senare står vi som segerare med 16-14 efter stabilt servande och ett mycket fokuserat lag som inte gjorde några misstag.

Nu var det final och chans till revansch mot Gislaved. Här visade det sig att en tuff helg satt sina spår och vi orkade inte riktigt ge dem en match som vi hoppats och de vinner rättvist med 3-0.

Vi gör en mycket bra turnering där hela laget är med och bidrar i olika delar och på olika positioner. Vi vinner ett silver och tar med oss en massa erfarenheter och styrkor som vi ska använda i framtiden för att fortsätta skapa framgång för Sollentuna Volleys tjejer.

Stort tack till alla i laget, assisterande coach Mathias Österdahl och de formidabla scouterna Tara och Alma för en väl genomförd turnering – det här gör vi om 😊

Fullständiga resultat

All Star Team

Tre Sollentunare blev uttagna till All Star Teamen i en omröstning bland alla lags coacher.

Grattis Bruno, Nina och Leonel!