AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbla silver i Junior SM

Efter totalt 118 matcher har 16 herrlag och 23 damlag i helgen gjort upp om Junior-SM medaljer i Södertälje. Sollentuna lyckades knipa dubbla silver!

Årets upplaga var uppskjutet från i våras pga pandemin och var för spelare födda -02 och senare. SVK hade både herr- och damlag på plats. Båda lagen gick obesegrade genom gruppspelet och ända fram till finalerna som utkämpades på parallella banor i Täljehallen på söndagseftermiddagen.

Damerna slapp åttondel som gruppsegrare och tog sig via kvart mot Lund och semi mot Kronan till final i år igen. I finalen väntade IKSU, som man hade besegrat i en tät gruppspelsmatch på lördagen, men fick efter en tight finalmatch i 5 set till slut ge sig och ta med sig ett fint silver.

Damernas coach Matthias Kaufmann säger så här:
En rolig och händelserik helg slutar med en välförtjänt silvermedalj. Både i kvarten och semin vände vi först 23-15 och sen 24-22 till segrar med 25-23 resp. 27-25.
Finalmotståndaren IKSU som vi besegrade i gruppen med 2-1 blev för tuffa när vi inte fick mottag och anfall att klaffa.

Tack alla spelare för starka insatser och tack Mathias (Österdahl) för det fina samarbetet.
Heja Sollet 💪

Fullständiga resultat Damer

 

Herrarna gled enkelt igenom gruppspelet och kvarten och det var först i semin mot Stöcke man tappade ett set efter att ha vunnit ett jämnt första set, i skiljesetet ryckte man upp sig och tog sig med 2-1 till final där, precis som förra året, Habo väntade.
I år var det dock Habo som drog längsta strået och SVK fick med sig ett silver hem till Sollentuna.

Coach Joonas Huhtakangas kommenterar:
Under gruppspel och kvartsfinal presterade hela laget på hög nivå. Under dessa matcher spelade serve och mottag stor roll i alla fyra vinsterna. Efter lördagens matcher var det dags att spela semifinal mot Stöcke som överraskade Lund i deras kvartsfinal. Det blev en tuff tresetare full av känslor. Till slut fick vi en vinst genom ett starkt servespel i slutet av tredje set. I finalen hade Habo väldigt stabilt spel i transition och samtidigt pressade de oss med deras starka serve och blockspel. Till slut blev det förlust i raka set och vi gratulerar Habo till JSM-guld.

Jag vill tacka Saulius (Matikonis), Joar (Jämtsved Millberg) och alla våra spelare för en fin upplevelse. Jag är speciellt stolt över hur våra spelare visade respekt, brödraskap och engagemang under hela helgen. Speciellt stort tack till alla föräldrar som skjutsade laget till Södertälje och hejade på oss under helgen!

Fullständiga resultat Herrar

 

Foto: Per Eliasson