AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

OS i full gång

Nu är OS i Kina i full gång och i lördags kämpade Draget för de svenska färgerna mot Åland, då de svenska hjältarna togs sig an serieledande Jomala.

I första set inledde Draget något trevande när Jomala anfördes av Sollentunakändisen Johan Lindström. Draget kastade in gamla Klas-Charlotte Kalla-Elm som motdrag med resultatet två pass och två poäng. Men det hackade betänkligt i Dragetmaskineriet. Elaka tungor kallade Frida-Martin Rydh, som fick en boll på tummen och måste utgå, för dramaqueen – men vi som såg den svullna handen vet bättre. Jomalas Juha Mieto-liknande spikers malde ner Dragets servemottagning och rann snabbt iväg till 25-10.

I andra set bytte Draget passare. Strategen Göran Hasselborg-Lindgren fick betydligt bättre bollar att jobba med, inte minst pga att Ebba-Sebbe Thylander drog ett tungt lass i mottagningen. Draget ledde hela vägen till 23 poäng men valde att slå av på takten och lät ålänningarna smita förbi till setvinst 25-23.

Tredje set visade åter prov på fint spel från Draget. Elvira Haglund pricksköt snabbt i mitten och Mona Fransson fick in tunga träffar. Draget var först i spåret hela vägen och valde den här gången att fortsätta hela vägen i mål. Setvinst 17-25.

Nog skulle Draget få med åtminstone en poäng hem från Åland. Fjärde set började som de tidigare två. Draget var hela tiden i ledning. Jonna Silhammer var i fin form på kanten och bombade in träff på träff, Ebba-Sebbe var framgångsrik på högerkanten och Hanna Wreber var stabil i såväl servemottagning som anfall. Draget var under hela setet i ett par bollars ledning och tuggade på fram till 23…och jo, ni gissar rätt. Likt Ingrid Landmark Tandrevold blev det fullständig soppatorsk och kollaps på målrakan. Jomala tilläts glida förbi och knipa även fjärde setet. 25-23.

Draget höll definitivt oftast jämna steg med serieledarna, men misslyckades att knyta ihop säcken och fick åka hem utan poäng. Många välspelade matcher som slutar 1-3 i årets serie. Inte bra för poängskörden.