AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Krönika över SVK Dragets säsong 22/23

Mästarnas Mästare

Nej, den här krönikan kommer inte att handla om det sjunde veteran-SM-guldet jag bärgade under vintern. Självklart inte. Den här krönikan handlar om Draget som fullständigt dominerade Div. 2 Östra under säsongen. Motståndare efter motståndare eliminerades på samma sätt som om Nils van der Poel hade tävlat mot ett gäng från Biggest Looser eller PRO. Som en virvelvind svepte Draget genom serien och slutade på topp. Att det skulle ha funnits ett lag som påstods heta Västerås och som inte bara slog Draget i bägge mötena, utan också vann alla matcher och serien är inget annat än – FAKE NEWS. På samma sätt som Donald Trump i USA och Alexander Lukashenko i Belarus ärligt vann sina val, så vann Draget serien. Den som behöver bevis kan kolla Div 2 Östra nästa år – då kommer det inte att finnas några från Västerås i serien!

I år hade vi två utmärkta passare i form av Göran Lindgren och Sebastian Thylander. Perfekt. Inte en enda gång behövde någon annan (jag) hoppa in som passare med kort varsel. Lagets reptilsnabbe center Martin – vaden – Rydh gick under året in för att leva upp till sitt smeknamn och kunde bara hoppa en gång i veckan och valde träningarna. Dessutom hade Dragets hetlevrade italienare Massi Angelino förra säsongen dragit på sig ett gult kort för mycket, så honom hade förbundet skickat tillbaka till Italien. Det gjorde att Peter Sjölin och Fredrik Haglund fick dra ett tyngre lass som mittenblockare (älskar det namnet, de ska blocka) men även att den väldige Johan Fransson fick sträcka på sig i mitten av nätet och inte bara på högerkanten.

Spikers hade vi dock gott om: Marcus Wreber, Tobias Zetterlund, Fredrik Michelin och undertecknad. Och sen har ju Draget också Johan Silhammer. Lagets junior. Är han 18 år? Och redan så duktig! Han kan hoppa högt och slå hårt. Ofta även samtidigt. Serve-essset på matchbollen mot Solna går till TV-historien. Med denna kraftiga föryngring har Dragets säkrat att vi under en lång tid framåt kommer att kunna titulera oss MÄSTARNAS MÄSTARE!

Klas Elm, mars 2023