AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silveryra i Uppsala

Under GP-helgen i Uppsala spelade klubben hem hela 3 silver!

UGP 2024

I Ungdomens-GP spelar de sex bästa lagen från föregående års U18-SM och både våra killar och tjejer var kvalificerade!

Killarnas coacher Ulli och Kai berättar:

Killarna började turneringen med ett derby mot Hästhagen. Matchen blev som förväntat jämn, som alla matcher i UGP förväntas vara, men vi gick ut segrande efter två set.

Andra matchen för dagen blev den första av vad som skulle bli två drabbningar mot Stöcke under helgen. Sollentunakillarna tog första set men Stöcke vann andra och tog matchen till skiljeset. Ulli fortsätter:
Stöcke har höjt sig en och annan nivå sedan U18 SM, med framförallt Axel Enlund i spetsen. Vi gör lite för många egna misstag, Stöcke har 2 nätrullare i slutskedet på setet och vi kan inte få stopp på Stöcke, vi förlorar matchen med 15-13 i skiljeset.

Laget är trots förlusten vidare till lördagskvällens semifinal, mot Södertälje, även här ett Stockholmsderby (hela tre av sex lag var från Stockholm-Gotlands distrikt!).
Coacherna fortsätter berätta:
Vi spelar vår bästa match under hela turneringen trots trötta killar. Effektivt spel med bra val gör att denna matchen känns kontrollerad från start.

Ulli och Kai avslutar:
Vi kommer tillbaka till Uppsala för final på söndagen, igen möter vi Stöcke. Vi ändrar vår rotation en aning och ser att det fungera. Åter igen har vi för många egna misstag för att kunna gå segrande ur matchen trots att vi tar första set. Stundtals spelar vi otroligt bra, och får bra koll på Stöckes spelare och det är nära att vi tar hem matchen i andra set. Men det räcker tyvärr inte hela vägen, så vi har med oss ett silver hem till Sollentuna.

Länk till fullständiga resultat

Tjejernas lag leddes av Fredrik Ahlengärd och Fredrik Anheim som berättar:

Tjejerna kom till UGP med blandade förberedelser bagaget tack vare en del sjukdomar och skador men väldigt taggade och målinriktade.
Målet var att förbättra tredjeplatsen från U18 SM i våras men laget fick tuffast möjliga start då Svedala slog oss i en tuff 3-setare i första matchen.

Med kniven mot strupen tog vi oss an Jönköping i den andra matchen men då med vetskapen om att en 2-0 seger skulle ge oss förstaplatsen i gruppen (och att en förlust skulle ta oss bort från semifinalspelet!).
Redan från start rådde inget tvivel om att tjejerna var inställda på att leva upp till förväntningarna. Grymt fokus i både side-out och poängspel satte oss i förarsätet från början. Sen var det dags för ett byte och in kommer servespecialisten Nova Sköld. 8 servar senare är vi i stor ledning och vinner setet komfortabelt med 25-16. Andra set ser likadant ut med skillnaden att Nova här servar 11 servar i rad och summerar matchen på totalt 11! servess. Setet slutar 25-15 och vi är i semi.

Semin börjar kvart över sju på kvällen efter en lång dag, Fredrik berättar vidare:
I semifinalen tar vi oss an Solna i ett derby. Som vanligt mot dem så blir det både välspelat och tight. Matchen spelas sent på kvällen och det är många trötta hjärnor och kroppar på båda sidan nätet men alla sliter stenhårt. Styrkan i vårt lag kommer till sin rätt här där vi kan använda fler spelare som gör fantastiska inhopp och vi lyckas till slut vinna med 2-1 i set och är klara för final!

Finalen spelas direkt efter killarnas final på söndagen, Fredrik fortsätter:
I finalen väntar inte oväntat Kronan som var favoriter in i turneringen men vi är laddade till tänderna för att ge dem en match om guldet. Kronan börjar superstarkt med en så gott som felfri side-out som gör att vi hamnar efter från början. Efter ett tag börjar vi komma igång och kryper närmare i setet men då gör de ytterligare ett ryck och kan ta hem första set. Andra set blir väldigt likt det första och Kronan ligger steget före hela vägen fram till setvinst. Vi gör en väldigt bra volleybollmatch men förlorar mot ett för dagen mycket välspelande och bättre Kronan.

Sammanfattningsvis gör vi en bra turnering hela laget är med och bidrar på plan och på bänken. Vi når målet om en förbättrad placering och ger Kronan en bra fight i finalen. Bra jobbat allihopa!!

Länk till fullständiga resultat

 

Veteran-SM

Det var inte bara ungdomar som spelade under helgen, Sollentuna Retro ställde upp i Damer 35+ och gick hela vägen till final utan att tappa ett enda set!

Finalen mot Ljungby började bra men motståndarna lyckades vända och vann i skiljesetet, och därmed silver till Sollentuna Retro!

Länk till fullständiga resultat

 

Klubben hade även spelare som deltog under “falsk flagg”.
Draget lyckades spela hem hela två silver och ett brons medan Elitherrarnas ass coach Johan Lindström deltog i båda herrklasserna och fick med sig medaljer från båda, ett silver och ett brons!