AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinterdag i Viksberg

Ett tunt lager snö, grå himmel och två minusgrader hälsade oss välkomna till Viksbergshallen denna vinterdag i februari. Utifrån dessa förutsättningar var en dag inomhus i den gemytliga hallen ett givet val, dessutom kunde vi inte vid ankomst förutse vilken spänning och dramatik som skulle utspela sig här under dagen!

Viksbergshallen strax norr om Södertälje är en de fräschare spelplatserna i Stockholm volleybollcup. På dagens schema stod flickor U18, indelad i tre grupper enligt pistkartans kulörer, dvs. grön, blå/röd samt svart.

För dagen så mönstrade Sollentuna Volley hela sex stycken lag i de olika grupperna:

 • Svart
  • Sollentuna VK 1
  • Sollentuna VK – 2
 • Blå/Röd
  • Sollentuna VK
 • Grön
  • Sollentuna Viqueens
  • Sollentuna Ica Kvantum
  • Sollentuna Wang Attack

Om vi fortsätter liknelsen, och åker högst upp i liftsystemet, så startar vi med svart grupp.

Sollentuna VK1 hade en bra förmiddag och kom tvåa i grupp A, efter oavgjort mot Södertelge 2 och vinst mot Hästhagen Vanadin. Sollentuna VK – 2 vann sin grupp C, efter oavgjort mot Södermalms VBK 1 och vinst mot Södertelge 1-08. Efter en välbehövlig lunch så vidtog slutspel på eftermiddagen. Med de goda resultaten i ryggen så spelade Sollentunalagen A- och B-slutspel! I A-slutspelet ställdes Sollentuna VK 1 mot Täby Volley 09_10, som på förmiddagen vann sin mycket jämna grupp B. Även A-finalen blev mycket jämn, med Täby som segrare (25-22, 25-23). I B-slutspelet så blev det även där en gastkramande tillställning, och matchen mellan Sollentuna VK – 2 och Hästhagen Californium gick till ett tredje och avgörande skiljeset, där blev tyvärr Hästhagen för svåra och vann med 15-12.

Vi fortsätter vidare med blå/röd grupp där Sollentuna VK huserade i grupp B. Deras förmiddag bjöd på en vinst mot Hästhagen Krom (0708utv), och en förlust mot Lidingö Smashklubben, med en andraplats i gruppen som följd. Eftermiddagens B-slutspel renderade i en vinst mot Hästhagen Iridium!

Så var vi framme vid grön grupp, där Sollentuna hade tre av totalt sex anmälda lag. Med andra ord som upplagt för dramatik och derbykänsla! I grupp A så förlorade Sollentuna Viqueens mot Solna Blå och vann mot Team Gotland, det gav en andraplats i gruppen. I grupp B så drog Vallentuna det längsta strået och vann, med Sollentuna Ica Kvantum som tvåa och Sollentuna Wang Attack som grupptrea. Detta innebar B- och C-slutspel för Sollentunalagen på eftermiddagen.

I C-slutspelet så mötte Sollentuna Wang Attack gotlänningarna och de kunde efter ett relativt jämt andra set åka rauka vägen till färjan med segern i bagaget.

Så var vi framme vid turneringens allra sista match, B-slutspelet i grön grupp. Har ni hängt med i turerna ovan så vet ni att denna match blev ett lokalderby, Sollentuna Viqueens mot Sollentuna Ica Kvantum! Eftersom dessa tjejer alla tränar tillsammans, och Sollentuna Wang Attack dömde matchen, så var ibland känslorna utanpå matchtröjorna. Sollentuna Ica Kvantum hade länge ledningen i första set och var framme vid setboll, men Sollentuna Viqueens lyckades vända och vann första set med 27-25! Även andra set blev spännande, och när krutröken lagt sig stod Sollentuna Viqueens som vinnare i derbyt.

Fullständiga resultat hittar du här.

Det var allt för den här gången.

Väl mött nästa gång i Viksberg, eller vid någon annan volleybollplan!