AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Brons, Silver och Guld i JSM 2019

När Junior-SM avgjordes i Södertälje nu i helgen deltog Sollentuna i alla tre klasserna och alla tre lagen tog medalj!
I årets JSM spelade ungdomar födda -00 och yngre, i SM klasserna deltog tolv herr- och tolv damlag som kvalat in tidigare i år där SVK arrangerade östra kvalet. I den öppna klassen deltog 4 damlag, tyvärr ingen öppen herrklass i år.

 

Brons till Damerna

Damlaget besegrade Kronan och Lindesberg i gruppspelet och som gruppsegrare gick man direkt till kvarten där man besegrade Värnamo med 2-0 och var klara för semi mot Engelholm.
Engelholm startade med att skaffa sig 0-5 innan Sollentunas tjejer kom igång, resten av setet spelade man jämnt men kom inte i kapp. Andra set följde samma mönster och Engelholm tog hem matchen. Tjejerna fick fokusera om och sikta på bronset.
I bronsmatchen stod åter Lindesberg för motståndet och de var sugna på revansch från gruppspelet, första set böljade fram och tillbaka innan Sollentuna lyckades ta hem det 25-22. Andra set blev mindre jämt och med 25-18 kunde tjejerna säkra setet, matchen och bronset.


Fullständiga resultat och statistik

 

Silver till Herrarna

Herrarnas stab leddes av elitherrarnas nya coach Oskar Muurinen som kom till Södertälje direkt från Finlandsfärjan. De tog sig relativt enkelt vidare direkt till kvartsfinal genom att besegra Ystad och Ymer/Floby i gruppspelet.
I kvarten ställdes man mot organisatören och hemmalaget Södertelge och när matchen gick igång ungefär samtidigt som Eurovision på TV märktes det att båda lagen började bli trötta efter en lång dag. Det blev en tät match men Sollentuna gick ur som segrare (25-22, 25-20) och var klara för semi!
Det alltid farliga Norsjö stod för motståndet i semin och det blev en tät match där Sollentuna ändå lyckades vinna med 2-0 även om det var mycket jämt (25-23, 25-22).
Killarna hade börjat flera matcher lite trevande och släppt iväg motståndarna i början på första set men i finalen mot ett supertaggat Habo blev det ödesdigert, Habo tog snabbt en ledning och släppte inte in Sollentuna i matchen, 0-3 men ett fint silver.


Fullständiga resultat och statistik

 

Guld i Öppna
Klubbar som inte kvalat in till JSM, eller har flera lag, kan ställa upp i den öppna klassen. I år var det fyra lag som gjorde upp och man spelade på helplan i Viksbergshallen. Sollentunatjejerna tog sig obesegrade igenom gruppspelet på lördagen och skulle på pappret få en enklare semi på söndagen. Det blev dock en mental utmaning att spela mot samma lag igen och där motståndarna hade allt att vinna för att ta revansch. Tjejerna löste det bra och vann semin 2-0 och sedan finalen mot Falköping med 2 – 1 (26-28, 25-13, 15-7)


Fullständiga resultat

 

Junior-SM Dam
1. Lidingö
2. Engelholm
3. Sollentuna VK

Junior-SM Herr
1. Habo
2. Sollentuna VK
3. Engelholm

Junior-SM Öppna Dam
1. Sollentuna
2. Falköping
3. Engelholm

All-Star
Gustav Molin och Emma Laurin bliv uttagna till All-Star team!