AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fyra fem sex för Herrar-B

Sollentunas Herrar-B fick efter en bra säsongsstart med vinst i första matchen några tuffa matcher mot bla serieettan Uppsala och serietvåan Jomala, men förra veckan tog man så sin första tre-poängare för säsongen, mot Teknikum, och i söndags ännu en vinst, denna gång mot tabelltrean Solna.

Matchen mot Solna gick i Solnahallen där flera av killarna kör sin NIU-träning så båda lagen var välbekanta med den lite kyliga hallen, spelet på själva planen var däremot hett.

Första set svängde lite fram och tillbaka innan SVK-killarna gjorde ett ryck och ledde med 22-14 innan Solna började streta emot, men gästerna vann tillslut med 25-21.
I andra set blev det riktigt svajigt och kanske inte full skärpa hos de unga Sollentunarna när Solna fick igång sitt stora tunga block. Första setbollen räddades till 24 lika men sedan tog Solna två raka och vann 26-24, 1-1 i set.

I tredje set ryckte SVK-B upp sig och visade vad man kan, de hade ledningen i princip hela setet, vinst 25-19.

Fjärde set böljade fram och tillbaka men vid ledning 23-19 tänkte Sollentunafansen att detta nog skulle gå vägen, det ville dock inte värdarna Solna som tog 5 raka poäng och plötsligt var det de som hade setboll! Det blev som i andra set och med 26-24 kvitterade Solna till 2-2 i set.

Så blev det då skiljeset, igen! Herrar-B har spelat fyra fem-setare på de sex första matcherna, med varierat resultat…
Denna gången tog de tydligt kommandot och släppte inte in Solna, det var 8-3 vid sidbyte och man hann upp till 12-3 innan Solna kom igång, de knaprade in något men Sollentuna vann 15-8 och matchen med 3-2!

Nästa vecka är det bortamatch mot tabellfyran Södermalm som även de ligger på 9 poäng i tabellen.