AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

God Jul och Gott Nytt År

Julstämning i Sollentuna Volley!

Julen närmar sig med stormsteg och i Sollentuna Volley är det största beviset på det att den årliga julvolleyn anordnades i Satelliten där 200 personer var samlade. Det var spelare från ungdom, division och elit. Det var föräldrar och tränare. Det var styrelsen, sektorsmedlemmar och stödmedlemmar. Alla var där 😊 Julvolleyn är en av de aktiviteter som är med och bidrar till den klubbkänsla vi vill skapa. Vi är där och umgås över lag- och åldersgränser, bjuder på oss själva och som ordförande kan man stolt konstatera att vi är en fantastisk klubb med fantastiska medlemmar. En extra eloge vill jag ge till det underbart härliga Luciatåg som elitlagen bjöd på!

Foto: Simon Hallberg

Gällande klubbkänsla så kan jag rekommendera er att läsa en ”gammal” krönika i ämnet som fortfarande finns publicerad på hemsidan – Ett hjärta som slår för Sollentuna Volleybollklubb

Med det sagt så det dags att summera en höstsäsong där många bra, roliga och spännande aktiviteter har pågått i klubben. Det har det spelats en massa bra volleyboll på alla nivåer vilket man inte minst kan se på de fina placeringarna våra divisionslag har i sina respektive divisioner och i Stockholm Volley Cup. Många ungdomar var också i Kungälv och spelade den anrika turneringen Trekungaslaget. Sollentuna Volley hade hela 13 lag med som fick spela massa matcher och vi fick med oss 2 guld, 2 silver och 3 brons hem.
Våra U23-lag var i Lund och killarna tog ett fint SM-silver.

Extra roligt är det också att konstatera att vår nygamla interna turnering ”Allsollskan” har kommit i gång igen och hela 13 lag deltog i premiären. Här möts vi under enklare former och spelar så många matcher vi hinner. Förhoppningsvis kommer det många fler tillfällen under våren då möjlighet ges att spela med och mot varandra

När Elitserien nu tar ett kortare juluppehåll så hittar vi damerna på 7:e plats i tabellen och herrarna på en 5:e plats. Båda lagen snubblade på målsnöret för att kvalificera sig till GP men har goda chanser att förbättra sina tabellplaceringar inför slutspelet då avståndet upp till topp 4 är inte är mer än några få poäng. Som vanligt hjälper det med ett starkt stöd från hemmapubliken så boka in vårens hemmamatcher i kalendern redan nu så ses vi i Satelliten.

Även om det inte blev något GP för våra elitlag som har vi representation både på dam och herrsidan i Ungdomens GP (tävling för de 6 bästa lagen på U18-SM 2023). Turneringen går av stapeln i Uppsala den 20-21 januari och är en riktig volleybollhelg med UGP, Senior GP och Veteran SM i klasserna +35 och +50.

Lördagen den 6 januari är det dags för vår egen turnering, Trettondagscupen, som kom till under förra året och nu blivit en tradition. En cup för divisionslag och andra som vill testa formen efter ledigheten och komma superladdade till vårsäsongen. Se till att anmäla ditt lag!

Statusuppdatering strategiarbetet.

Sedan förra ordförandebrevet har det varit ett årsmöte i klubben och lite förändringar i styrelsen kom till. Ny ordförande är undertecknad, Fredrik Ahlengärd, och ny i styrelsen som suppleant är Anders Fridström. Övriga ledamöter sitter kvar kommande mandatperiod eller är omvalda för en ny period.

Styrelsen jobbar nu aktivt med att ta hand om de prioriterade områdena från SWOT:en och i riktning mot de långsiktiga målen (se förra ordförandebrevet):

Ekonomi: Vi kan konstatera att så här långt in i budgetåret så har vi både lägre kostnader och högre intäkter kopplat till att vi blivit fler medlemmar, fått fler bidrag beviljade, fått fler sponsorer samtidigt som vi haft en mycket bra kostnadskontroll.

Ledarförsörjning: En ny utbildningsgrupp har startats. Behoven bland tränarna har inventerats, den röda tråden håller på att finputsas och det planeras för utbildningar, kurser, clinics och allt som kan tänkas behövas för att vi både ska kunna rekrytera ledare samt ge förutsättningar för att utvecklas i rollen

Organisation: Fokus ligger på att rekrytera in allt folk som behövs i de 6 beslutade sektorerna vi behöver för att driva verksamheten optimalt. Dessa sektorer är Elitsektorn, Ungdomssektorn, Beachsektorn, Marknadssektorn, Mediasektorn, Evenemangssektorn.

Stort tack till alla er som jag vet jobbar stenhårt för att vi ska fortsätta vara Sveriges bästa volleybollklubb på alla plan! Nu har vi förtjänat en välbehövlig ledighet tillsammans med nära och kära. Sist men inte minst vill jag hälsa alla i Sollentuna Volley en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och så ses vi igen med förnyade krafter under 2024 😊

Med vänlig hälsning

Fredrik Ahlengärd
Ordförande Sollentuna Volley