AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspelstider i Sollentuna Volley!

Vi lämnar mörkret bakom och går mot ljusare tider. I volleybolltermer betyder det en vår full av slutspel, cuper och mästerskap. Allt det som så många av oss längtat till och tränat så hårt inför.

Först ut är som vanligt våra elitlag som tyvärr i skrivande stund blivit utslagna i sina respektive kvartsfinaler. Som tur är finns det mycket annat att se fram emot och under våren kommer vi ha lag som tävlar om de ädlare valörerna i Örebro Challenge (4-manna), U16-mästerskapen i Falköping, U18 SM i Jönköping och U20 SM i Södertälje. Inte att förglömma är att det även kommer vara slutspel i Stockholm Volley Cup i samtliga åldersklasser. Stort lycka till allihop!

Seriespelet i divisionerna är också precis avslutat med massor av fina placeringar för både damer och herrar. Vi har samlat 3 st andraplatser i div 2 och en förstaplats vilket gör att damerna i div 2 Östra nu kommer få kvala till div 1. Samtliga övriga lag behåller sina platser i sin respektive serie och till hösten kommer vi sannolika att anmäla ännu fler lag till seriespel.

Kan kännas länge sen nu men sen sist så har också UGP gått av stapeln där både pojkar och flickor kom hem med varsin silvermedalj. Veteran-SM avgjordes samtidig och även där bärgades ett silver av damerna i Sollentuna Retro. Bra jobbat alla!

Vi fortsätter också att anordna egna turneringar där trettondagscupen med än dubblerade antalet lag då vi lockade 38 lag i år mot fjolårets 16 lag. Vi har också hunnit med en omgång till av den interna turneringen Allsollskan som återigen var en succé (läs mer Allsollskan | Sollentuna Volleybollklubb (sollentuna-vk.se) )

Med alltmer sol och värme är det många som börjar känna att beachsäsongen kryper närmare. Som vanligt kommer det att vara full aktivitet på Rösjö Beach Arena. Se till att anmäla dig till läger                ( SportAdmin – Föreningens bästa vän ) och träningsgrupper innan det blir fullt. Tävlingskalendern är också fullspäckad så håll utkik i Profixio efter de turneringar som passar just dig och kolla in evenemangskalendern för Rösjö Beach Arena (Rösjö Beach Arena | Sollentuna Volleybollklubb (sollentuna-vk.se). En riktig höjdpunkt kommer såklart att bli SBT 4 den 1–2 juni där vi får visa upp vår arena från sin bästa sida med Sveriges beachelit på plats.

En verksamhet som vi vill satsa mer på framöver är motionsvolley och vi har därför startat en ny grupp för killar och en för tjejer där ni som vill börja spela volleyboll på ”äldre” dagar men inte har någon tidigare erfarenhet är välkomna. Motionsverksamheten är också tänkt att innefatta erfarna volleybollspelare som valt att trappa ner. Där har vi lite verksamhet idag men vill gärna växa även den. Ambitionen är att möjliggöra volleybollspelande för fler och för alla delar i livet. Tanken är att vi också kommer anordna turneringar för dessa lag och den första går av stapeln redan den 19 maj i Satelliten.

Till den här påsken kommer vi inte sälja Bingolotter, utan istället kommer vi hoppa på Folkspels nya digitala abonnemangslotteri JOYNA. Många av er har redan en länk i er inbox, registrera dig snarast och ha chans att vinna ett presentkort. Som vanligt är all försäljning en bra möjlighet till påfyllnad av lagkassan!

 

Statusuppdatering strategiarbetet.

Styrelsen jobbar fortsatt aktivt med att ta hand om de prioriterade områdena från SWOT:en och i riktning mot de långsiktiga målen (se tidigare ordförandebrevet):

 Ekonomi: Vi fortsätter att takta i rätt riktning med lägre kostnader och något högre intäkter. Målet är att över tid att öka intäkterna för att kunna göra mer roliga saker för flera. Här jobbar vi på flera fronter men behöver all hjälp vi kan få. Har du uppslag på företag som kan sponsra (stort som smått) eller andra ideér kring hur vi kan öka intäkterna så tas de tacksam emot. Vi behöver även vara fler i vår sälj/marknadsektor så om du är en ”natural born”  säljare så hör gärna av dig 😊

Ledarförsörjning:  Utbildningsgruppen jobbar vidare och det har hållits utbildning i ”hur man går från 4-manna till 6-manna samt att det har skickats ett antal tränare på utbildning i förbundets regi. Tanker kring hur vi ska jobba med styrketräning är också på gång.

Organisation: Vi behöver fortfarande bli fler! Alla sektorer har behov av resurser för att vi ska vara fler som gör mindre hellre en få som gör alldeles för mycket. Dessa sektorer är Elitsektorn, Ungdomssektorn, Beachsektorn, Marknadssektorn, Mediasektorn, Evenemangssektorn. Du som kan och vill engagera dig på något sätt för att vara med att utveckla Sollentuna Volley får gärna höra av dig till mig på ordforande@sollentuna-vk.se . Tillsammans blir vi ännu grymmare !

 

Förutom det fullspäckade volleybollschemat under våren så har vi också en del spännande arrangemang där vi behöver allas hjälp. Först ut är Valborg där vi ansvara för evenemanget på Stallbacken och behöver både bemanning och bakning. På nationaldagen är det också ”alle man på däck” när vi har arrangemang i Edsbergsparken. Även här är bemanning och bakning stora behov.

Jag vill också att ni håller två andra viktiga händelser i slutet maj/början på juni i bakhuvudet. Det ena är klubbens ungdomsavslutning som går av stapeln på Rösjö Beach Arena och det andra är vår gemensamma klubbfest. Båda dessa blir alltid roligare ju fler som deltar så håll utkik efter inbjudan och känn er varmt välkomna så ses vi där 😊

Glad Påsk!

Med vänlig hälsning
Fredrik Ahlengärd
Ordförande Sollentuna Volley