Succé för beachvolleyboll på Rösjöbadet när Swedish Beach Tour kom på besök

Swedish Beach Tour i beachvolleyboll startade vid Rösjö Beach Arena i Sollentuna i helgen med ett fantastiskt väder och mycket publik. I stort sett alla Sveriges bästa dam och herrlag, förutom OS-klara Åhman/Hellvig, kom till start.

Tävlingen arrangerades av Sollentuna volleybollklubb tillsammans med Svenska Volleybollförbundet, med stöd från Sollentuna kommun och lokala sponsorer.

De lokala favoriterna nådde inte riktigt ända fram, men gjorde ändå fina insatser. De unga Sollentuna-systrarna Emilia och Maja Berg som är blott 15 år föll knappt i åttondelsfinalen mot slutsegrarna Selma Robinson och Ellen Lindqvist från Göteborg. Jakob Molin, som också är framstående i SVKs elitserielag inomhus, kom på delad tredjeplats tillsammans med Elias Sjölund, Stöcke i Herrklassen. Vann gjorde Linus Isaksson och Teodor Grahn från Slow Down Beachvolleyklubb – Åhus.

Under helgen genomfördes en beachdomarutbildning och mer än 20 volontärer såg till att arrangemanget genomfördes på ett mycket professionellt sätt. Projektledaren Anders Fridström summerade helgen.
Det är första gången Swedish Beach Tour kommer till Sollentuna och 7 år sedan det var en tävling i Stockholmsområdet. Vi fick jättefina kommentarer om både arrangemang och arena från spelare, domare och publik vilket ger mersmak. Förhoppningsvis hittar många Sollentunabor hit under sommaren så att de kan njuta av beachvolleyboll och badet”.

Foto: Håkan Wendler

Foto: Håkan Wendler