Est. 1960

bli medlemFör publiken

 • Värt att veta för dig som vill börja spela volleyboll

  Håkan Wendler

  Sollentuna Volleybollklubb är en klubb med elitserielag både på dam- och herrsidan. Klubben har även en stor ungdomsverksamhet med många ungdomslag, både killar och tjejer, samt även ett flertal divisionslag. I menyn under rubriken Ungdom respektive Divisionslag kan du se vilka lag och i villken ålder vi har verksamheter. Antalet aktiva utövare i träningsgrupperna samt vilka hallar vi får tillgång till av kommunen avgör om vi kan ta emot nya spelare direkt eller om man blir placerad på en väntelista. Volleyboll är en sport som man kan börja med sent i förhållande till andra sporter och man skall inte tro att det är för sent fast man är i tonåren. Alla anmälningar ska gå via formuläret för nyanmälan då vissa grupper har kölistor. För att underlätta köhanteringen måste anmälan innehålla bla

  • Namn
  • Personnr
  • Adress
  • Telefon hem och mobilnr till någon förälder
  • Info om ev volleybackgrund
  Note: If you do not have the four last digits of your "personnummer" please send a mail to kansliet@sollentuna-vk.se with the following information:
  • Name
  • Date of birth
  • Address
  • Phone number (also to a contact person if younger than 18 years)
  • Information about any previous volleybackground
  Vill du bli stödmedlem är givetvis också välkommen till klubben, fyll bara i formuläret här: https://sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=688484739 Som stödmedlem har du fritt inträde till alla SVKs hemmamatcher i elitserien. Kansliet kan hjälpa dig om du har frågor, du når oss enklast på: kansliet@sollentuna-vk.se De som tränar och spelar i klubben betalar medlemsavgift och träningsavgift. Medlemsavgiften ger dessutom fri entré till hemmamatcherna i elitserien. Medlemsavgiften 2017/2018 är 500 kr. Träningsavgifter 2017/2018:

  Volleybompa: hösttermin 400 kr, vårtermin 500 kr Ungdomslag: 1 träning i veckan: hösttermin 650 kr, vårtermin 800 kr 2 träningar i veckan: hösttermin 850 kr, vårtermin 1000 kr 2,5 träningar i veckan: hösttermin 950 kr, vårtermin 1100 kr 3 träningar i veckan: hösttermin 1000 kr, vårtermin 1200 kr

  Likt tidigare säsong har styrelsebeslut tagits om ett insamlingsbeting i klubben. Dessa kommer att organiseras mer centralt än tidigare år, och varje medlem skall delta i minst två betingsaktivitet per säsong. Information om aktiviteterna kommer att skickas ut efter hand under säsongen. Träningsmängd Hur ofta man tränar beror på hur gammal man är. De allra yngsta tränar i regel en gång i veckan, de mitt i mellan ca 2 ggr/veckan och de äldre tränar 3 eller fler gånger i veckan. Matchspel Det roligaste med de flesta sporter är ofta matchspelet, vilket är ett kvitto på vad man lärt sig på träning. Matchspelet är en träning i sig där lär sig spela match och för att detta skall få en mjukstart har Sollentuna Volley en klubbintern turnering som kallas Allsollskan. Allsollskan spelas ca en gång i månaden för de allra yngsta och för de mitt i mellan. Då man bara möter klubbkompisar, killar och tjejer blandat, vilket gör det att steget från träning till match inte blir så stort. Därefter deltar de flesta ungdomslag i något som kallas Stockholm Volley Cup, vilket motsvarar fotbollens S:t Erikscupen. De äldre spelar i seriesammanhang. Sollentuna Volley försöker även ställa upp i de bortaturneringar som passar, då en helg i en annan stad där man möte annat motstånd än regionalt oftast är en höjdare både socialt och spelmässigt. Allt matchspel utom seriematcher sker oftast i form av sammandrag där man spelar flera matcher under en hel dag, vilket betyder att man kanske startar 9:00 på morgonen och håller på till 16:00. Säsongsstart Säsongen startar i regel helgen efter första skolveckan. Var du medlem förra säsongen så kommer det ett medlemsbrev i mitten på augusti som innehåller tider för säsongsstarten. Starthelgen annonseras även på hemsidan. Är du nybörjare så brukar det ta en liten tid efter säsongsstarten innan du blir kallad till träning då alla grupper behöver komma igång innan kölistan börjar betas av. Ungdomsledare I hela Sverige är ungdomsledare en bristvara i alla sporter, även volleyboll. Vi ser därför väldigt positivt på att du som förälder tar steget och vågar prova på att vara ungdomsledare. Varför inte spendera tid med ditt barn samtidigt som det tränar? I stort set alla ungdomsgrupper leds av föräldrar som någon gång i tiden vågade ta steget. Välkommen till Sollentuna Volleyklubb! /uppdaterad 2017-08-29

 • P92 tog brons i PU19 Stockholm Volley

  christer

  P92 genrepade vidare inför SM i helgens slutspel av PU19 Stockholm Volley och knep bronsmedaljen.

 • Sollentunas damer vidare till SM-final!

  Damlaget

  Sollentuna gick vidare till SM-final genom seger mot Örebro med 3-0 i den fjärde semifinalen och därmed 3-1 i matcher. Den fjärde matchen var nog den bästa av semifinalmatcherna, det var kamp om varje boll. Lagen följdes åt poängmässigt hela tiden och inget av seten avgjordes förrän i de sista bollarna.

 • Sollentuna missade första chansen

  Niklas Wällstedt

  Sollentuna hade chansen att gå till SM-final med tre raka segrar mot Örebro om det blev vinst i kvällens hemmamatch. Örebro ville dock annorlunda och spelade mycket inspirerat matchen igenom. De vann sålunda med 3-1.

  Örebros #2 Hanna-Sofie Lundmark smashar mot Sollentunas block bestående av #10 Linda Johansson och #12 Danielle van Huizen
  http://sportfoto.olsin.se

 • Fortsätter vinnartrenden för Sollentuna?

  Kathryn Kaas

  Välkommen till kvällens match som är semifinal #3. Sollentuna har spelat sig till en tydlig 2-0-ledning i matcher i och med vinst både hemma i söndags och på bortaplan i tisdags.

 • Sollentuna en match närmare final

  Daniel Glimvert

  Sollentuna lyckades vinna även den andra semifinalen mot Örebro, trots en darrande start. Det var bra tryck i Idrottshuset i Örebro och Sollentunatjejerna hade lite svårt att vänja sig vid hallen. Men efter ett tag kom de allt mer in i matchen, dock inte tillräckligt snabbt för att ta hem första set. I de tre följande seten var det dock inte något snack om vilket lag som var det bättre.

 • Sollentuna är stolta och glada

  Kathryn Kaas, sportchef

  Årets anfallare heter Sara Mild och spelar i Sollentuna. Årets nykomling heter Sofie Sundin, går på volleybollgymnasiet, spelar i elitlaget RIG/Falköping och kommer från Sollentuna!

  Årets anfallare, Sara Mild, Sollentuna

 • Sollentuna åker till Örebro för semi #2

  Kathryn Kaas

  I söndagens match var det Sollentuna som höll i taktpinnen och servade hem första semifinalen med klara 3-0. En riktig drömstart. Ikväll är det returmöte i Örebro och scenariet kan bli ett helt annat. Det gäller att vara iskall och ta en match i taget.

 • Silver i PU17 Stockholm Volley

  christer

  Grabbarna grus i P91-92 tar silver i PU17 Stockholm Volley.

 • Sollentuna servade hem första semifinalen

  Damlaget

  Sollentuna tog hem en stabil seger i första semifinalen. Tack vare oerhört bra servande av samtliga Sollentunaspelare kunde Örebro aldrig hota. Lägg till det en härlig kämpaanda och fint passningsspel, så får man en Sollentunaseger med 3-0 (25-20, 25-16, 25-10).

  Danielle shows her fighting face when Sollentuna defeats Örebro.
  http://sportfoto.olsin.se

 • Fler utbildade distriktsdomare inom klubben

  SVK Admin

  Över 30 ungdomar från SVK har under våren genomgått och certifierats som distriktsdomare.

 • Dagens matchsponsorer i semifinal #1

  Claes-Göran Ericsson

  Dagens matchsponsorer är Mandarin Garden i Sollentuna Centrum (vid SEB) och Hälsobadet Spa på Scandic Star i Sollentuna Centrum. Sollentuna Volley är mycket glada för samarbetet.

  Varmt välkomna till matchen kl 17.00. Glöm inte att det blir sommartid idag...

 •